Geen vertrouwen in wethouder

Nieuws

DOORN - Wethouder Emmy van Wijngaarden heeft donderdagavond 8 november een motie van wantrouwen overleefd die de SP tegen haar had ingediend. Groen Links en de PvdA steunden de motie waarin het vertrouwen in de wethouder werd opgezegd.

De SP diende de motie in, naar aanleiding van het debacle rondom recreatiepark de Bonte Vlucht. Een ambtenaar had in deze zaak een mail gestuurd aan de eigenaar van het park met vergaande toezeggingen over steun bij de veranderingen die de eigenaar op het park wil doorvoeren. Een zaak die veel publieke belangstelling trok en waar de raad zich duidelijk tegen had uitgesproken.

De wethouder is verantwoordelijk voor het handelen van de aan haar ondergeschikte ambtenaren. Daarnaast stelt de SP dat de wethouder bij meerdere voorgaande gelegenheden blijk had gegeven van onvoldoende grip op de haar toevertrouwde materie. Vooral dit laatste was voor Groen Links en de PvdA reden de motie te steunen. De brief van de ambtenaar was de druppel die de emmer deed overlopen. De overige fracties vonden echter dat de wethouder al voldoende door het stof gegaan was en wilden de motie daarom niet steunen. De motie werd verworpen met zeventien stemmen tegen en tien stemmen voor.

door Marleen Meijer

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15