Geen vertrouwen in wethouder

9 november 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Wethouder Emmy van Wijngaarden heeft donderdagavond 8 november een motie van wantrouwen overleefd die de SP tegen haar had ingediend. Groen Links en de PvdA steunden de motie waarin het vertrouwen in de wethouder werd opgezegd.

De SP diende de motie in, naar aanleiding van het debacle rondom recreatiepark de Bonte Vlucht. Een ambtenaar had in deze zaak een mail gestuurd aan de eigenaar van het park met vergaande toezeggingen over steun bij de veranderingen die de eigenaar op het park wil doorvoeren. Een zaak die veel publieke belangstelling trok en waar de raad zich duidelijk tegen had uitgesproken.

De wethouder is verantwoordelijk voor het handelen van de aan haar ondergeschikte ambtenaren. Daarnaast stelt de SP dat de wethouder bij meerdere voorgaande gelegenheden blijk had gegeven van onvoldoende grip op de haar toevertrouwde materie. Vooral dit laatste was voor Groen Links en de PvdA reden de motie te steunen. De brief van de ambtenaar was de druppel die de emmer deed overlopen. De overige fracties vonden echter dat de wethouder al voldoende door het stof gegaan was en wilden de motie daarom niet steunen. De motie werd verworpen met zeventien stemmen tegen en tien stemmen voor.

door Marleen Meijer

advertentie
advertentie