Lekker vers van Van Ginkel

Nieuws

Bert heeft ook nog ander werk en assisteert daarom meestal alleen op zaterdag. Alie weet dat alles goed te combineren met hulp van ouders en grootouders en de winkelhulp Christy. Over de start in Maarn zegt zij: ,,De mensen in Maarn zijn erg vriendelijk is mij gebleken. Zowel de klanten als de collega ondernemers. Ik ben hartelijk ontvangen en binnen de ondernemersvereniging vind ik altijd een open oor voor de vragen die ik heb”.

MAARN - Op de vraag: waarom bent u met een slagerij begonnen, antwoordt Alie van Ginkel opgewekt: “Omdat vlees altijd leuk blijft. Ik zie mijzelf ook niets anders doen dan wat ik nu doe. Ik loop nu al 20 jaar mee in dit vak en ik ben er nog steeds iedere dag met mijn hart en ziel bij”. Anderhalf jaar geleden zijn Alie en haar man Bert gestart met de slagerij in het centrum van Maarn. Zij wonen in Woudenberg en hebben thuis, naast hun werk, ook de zorg voor hun twee jonge kinderen. Alie staat meestentijds in de slagerij.

door Han Overkamp

Van Ginkel ziet dan ook de toekomst met vertrouwen tegemoet. En dat is te merken aan het assortiment in de slagerij, want dat breidt gestaag uit. Zo is zij kort geleden begonnen met de verkoop van noten en zuidvruchten in een ruime sortering.

Dat veel klanten in deze tijd kiezen voor vlees en kip van onbesproken herkomst, vindt zij terecht. Zij komt daaraan tegemoet door haar producten te betrekken uit de eigen regio en door te kiezen voor kleinschalige en diervriendelijke bedrijven. Haar rundvlees betrekt zij uit Leersum van een bedrijf dat op een verantwoorde manier vleeskoeien houdt en deze zelf slacht. Het varkensvlees en de worsten komen uit Ede. En de kippen in de winkel zijn echte scharrelkippen met vrije uitloop, geregistreerd onder de naam Scharrelhoen. ,,Naast de bediening van de klanten ben ik de hele dag bezig met het mooi uitsnijden van het vlees, het portioneren, de vitrines opgeruimd en schoon te houden, smakelijke kant-en-klaar maaltijden te bereiden en vervolgens alles weer af te wassen. Ook het interieur moet er tip-top uit zien. Sinds vorige week is er meer kleur en fleur bij gekomen, omdat ik vaste decoraties heb opgehangen.”

Behalve voor vlees en gevogelte kan men er ook terecht voor wild, zeker in deze tijd in trek. Van Ginkel levert dit op bestelling, teneinde de versheid te kunnen garanderen. Want naast kwaliteit staat “versheid” bij haar op de eerste plaats. De naam ”Verswinkel van Ginkel” is dan ook terecht gekozen. Een bijzondere vermelding verdient de service op het gebied van de barbecue. Wie voor zijn feestje het vlees bij Alie van Ginkel koopt krijgt er gratis een barbecue bij te leen.

Verswinkel van Ginkel. , open op maandagmiddag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag, vrijdag en zaterdag. Het adres is Tuindorpweg 45 en het telefoonnummer 0343 444806.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15