Dit jaar al ruim vijftig branden

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Sinds het begin van dit jaar zijn er in Doorn nu al vijftig buitenbranden geweest, waar de inzet van de brandweer bij nodig was. Al deze branden zijn in containers, kliko’s en afvalbakken en steeds aangestoken.

door Rob Verbraak

,,Ieder weekend krijgen we momenteel wel meldingen van een buitenbrand. Vorige week waren het er vier, de week daarvoor drie. De meldingen komen met name midden in de nacht”, zegt Martijn Raymaekers, plaatsvervangend brandweercommandant van de brandweer Utrechtse Heuvelrug.

De meeste branden zijn in het gebied rondom het oude Gemeentehuis, het voormalige postkantoor en de Kampweg. Ook worden er in dit gebied regelmatig fietsen in brand gestoken. De brandweer ziet de situatie zorgelijk in en er is dan ook momenteel overleg gaande tussen de burgemeester, de brandweer en de politie om te kijken wat er voor maatregelen nodig zijn. In eerste instantie wordt er momenteel door de politie al extra en gerichter gesurveilleerd vooral op de genoemde risicoplekken.Volgens Gerrit Hardeman postcommandant Doorn van de brandweer heeft het gebied van de branden zich inmiddels uitgebreid. “Het is begonnen in Doorn maar het komt nu ook al voor in Driebergen, Leersum en Amerongen eigenlijk langs de hele N225”. ,,Als brandweer staan we eigenlijk met de rug tegen de muur. Het is een lastig fenomeen. Bovendien hebben we geen controlerende functie, onze taak is het blussen van de brand”, vervolgt Raymaekers. De brandweer roept bewoners op om alert te zijn voor objecten die brandgevaarlijk zijn, zoals bouwcontainers, kledingcontainers en papierbakken en gevaarlijke situaties te melden op de meldlijn van de gemeente 0343-565656, ook vraagt de brandweer om de vuilcontainers niet ’s avonds al buiten te zetten maar pas ’s-ochtends als het huisvuil wordt opgehaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie