Dennen opruimen

26 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Wie helpt mee de opslag van grove dennen te verwijderen op de heideterreinen van Landgoed De Laan. Dit landgoed aan de flank van de Utrechtse Heuvelrug gelegen heeft naast een heerlijk wandelgebied door het bos tal van verassende opengestelde paden in de directe omgeving van Veenendaal. De bijzondere struikheide vegetatie heeft dit jaar een fantastische bloei gehad. Om de openheid van het heidelandschap te behouden proberen we de opslag van grove dennen en berken stelselmatig te verwijderen. Op deze manier kunnen bijzondere planten, insecten, vogels en zoogdieren hun vereiste biotoop behouden.

Ook is een vrijwilligersploeg 1 dag in de week actief met het beheren van wandelpaden, houtwallen en knotwilgen. Deze mensen werken op een ontspannen manier in het buitengebied aan het behoud van natuur en leefomgeving. Landgoed De Laan doet een oproep aan iedereen die op zaterdag 3 november 2007 mee wil werken aan het beheer van dit bijzondere heidegebied. Zij beloven de deelnemers een nuttige en aangename dag. De werkdag begint om 9.30 uur en eindigt om 15.00 uur.

Bereikbaarheid

We verzamelen ons om 9.15 uur bij de inrit van het landgoed Dwarsweg 67 te Overberg. Deelnemers wordt aangeraden stevige schoenen en werkkleding mee te nemen. Voor meer informatie en om u aan te melden: www.natuurwerkdag.nl. Of neem contact op met de beheerder van het Landgoed Peter van Haren tel: 06-20527102. Wees er snel bij, want er kunnen 50 personen deelnemen.

advertentie
advertentie