Hemur Enge gaat voor winst

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Tiel wist hier wel raad mee en kwam door een omdraaibal na twintig minuten op voorsprong. Maar drie rake schoten in de vier minuten daarna zorgde voor een gelijke stand: 4-4. Op slag van rust kwam Hemur Enge op voorsprong door deze keer de toegekende stip wel te benutten. Na vijf minuten in de tweede helft verscheen er voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten op het scorebord. Tiel maakte alsnog een treffermaar de Amerongers hadden duidelijk geen zin in een gelijke stand. Vanaf de stip kon de thuisploeg weer dichterbij komen. Met een handig uitgespeelde wegtrekbal werd het alsnog 5-6. Dit keer duurde het drie minuten voordat de marge van twee doelpunten hersteld werd door Hemur Enge. Maar Tiel gaf zag niet gewonnen en kwam in een minuut weer dichterbij met een rake doorloopbal. Tien spannende minuten waarin niet gescoord werd volgden. Het was de strafworpstip die wederom een cruciale rol speelde in dit duel. Waar Tiel de tweede helft al twee kansen hier vanaf gemist had, was het Hemur Enge dat deze mogelijkheid wel aangreep. Na de 6-8 werd ook de 6-9 vanaf deze plek, precies tegen de zon in, gescoord. In de blessuretijd scoorde Tiel nog de 7-9, maar de tijd om dichterbij te komen ontbrak. Volgende week speelt de ploeg thuis tegen RDZ, dat twee punten meer heeft dan Hemur Enge.

AMERONGEN -Door de 7-9 overwinning in en tegen Tiel heeft Hemur Enge weten te voorkomen dat het niet nog vaster op de laatste plaats is komen te staan. Vrij snel wist Tiel de stand gelijk te trekken met een schot. Een minuut daarna kregen de gasten vanaf de strafworpstip de kans om weer op voorsprong te komen, maar deze werd niet gegrepen.