Dierfiguren en abstract werk

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Telefoonnummer Ineke Breedveld is 0343-441440, Maartje Reitsma : 0343-514295 -e-mail: m.reitsma@hetnet.nl. De tentoonstelling wordt ingericht in De Twee Marken op dinsdag 9 oktober om 10.00 uur.

MAARN - Van 9 oktober tot 1 november 2007 exposeren Ineke Breedveld-Jol uit Maarn met keramiek (veel dierfiguren) en Maartje Reitsma uit Driebergen met schilderijen in acryl (o.a. landschappen) in SCC De Twee Marken, Trompplein 5, Maarn. Openingstijden maandag t/m vrijdag 09.00-22.30 uur – zaterdag van 10.30-17.00 uur.

Expositie Ineke Breedveld-Jol, keramiek en Maartje Reitsma-Hoogerwaard, schilderijen in acryl. Ineke Breedveld is altijd al geboeid geweest door vormen. Zo’n 15 jaar geleden ontmoette ze Gert de Rijk, keramist te Utrecht. ,,Door Gert heb ik echt leren boetseren en kleuren gebruiken. Voor mij is werken met klei, direct met mijn handen de vorm zoeken, een levensbehoefte geworden. Mijn kleidag, die door mijn zoon “moeders heilige donderdag” genoemd wordt, verdedig ik met hand en tand”, aldus Ineke.

Ineke maakt veel dierfiguren, die zij een eigen karakter meegeeft en levensgrote schelpen. Steenhakken is een andere hobby, waarin ze haar gevoel voor vormen kwijt kan. Zij is lid van het Kunstgilde in Leersum en exposeerde daar verschillende keren.

Maartje Reitsma is ook een leerling van Gert de Rijk. Een paar jaar na Ineke begon zij onder zijn leiding met boetseren en in ’97 ook met schilderen.

Bij het ingaan van de VUT kon ze op de Werkschuit in Bilthoven gaan schilderen, waar ze les heeft van Marjan Nagtegaal. ,,Meestal werk ik figuratief, maar ben geen fijnschilder. Af en toe waag ik me ook aan abstracte werken en soms zit het er tussenin. Ik ben nog steeds zoekend en ik kan me mijn leven niet meer voorstellen zonder klei en verf”.

Maartje schildert graag landschappen, maar ook andere onderwerpen hebben haar belangstelling. Zij exposeerde op verschillende plaatsen in de regio.

advertentie
advertentie