Make a Difference

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG -Op 3 november 2007 gaat de gemeente Utrechtse Heuvelrug MADD. Dat wil zeggen: dan staat de gemeente in het teken van de Make a Difference Day (MADD). Duizenden Nederlanders steken die dag de handen uit de mouwen bij talloze vrijwilligersactiviteiten in heel Nederland. Dit jaar doet de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor het eerst mee. Iedereen kan meedoen: individuen, scholen, bedrijven, gemeenten en vrijwilligersorganisaties...

Make a Difference Day wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd. In 2006 zetten ruim 37.000 vrijwilligers en VIPS (waaronder diverse leden van de Koninklijke Familie en de regering) zich in bij bij één van de bijna 1300 projecten die aangemeld waren op de klussendatabase op de website www.makeadifferenceday.nl of bij de talloze andere initiatieven in het land. Ruim 12.000 daarvan waren actief bij één van de 300 natuurklussen van de Natuurwerkdag, waarmee MADD samenwerkt.

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft het MADD organisatiecomite samenwerking gezocht met 5 projecten. In Driebergen zijn mensen nodig voor het schilderen en timmeren van hekken en hokken op kinderboerderij Het Woelige Nest. Ook kunt u daar aan de slag op Sparrenheide waar de bewoners erg graag in hun rolstoel mee naar buiten worden genomen voor een lekkere wandeling. In Maarn wordt tijdens MADD opslag verwijderd op het heideterrein nabij camping de Halm, met name van vuilboom. In Amerongen biedt verzorgingstehuis Elim ruimte aan 12 mensen om met de bewoners te koersballen, knutselen of bingo te spelen. Het knotten van wilgen aan de Middelweg staat in Leersum op de agenda. Voor meer informatie over de klussen kunt u kijken op www.makeadifferenceday.nl. Hier kunt u ook zien bij wie u zich kunt aanmelden voor het project waarvoor u de handen uit de mouwen wilt steken. U kunt zich ook aanmelden via het organisatiecomite: Reggy Broekhuyse van De Betrokken Heuvelrug reggy.broekhuyse@beursvloerheuvelrug.com of Wouter Kroes van Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug dws.steunpunt@hetnet.nl, telefoonnummer 0343-420834. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door conferentiecentrum Beukenrode in Doorn, hoofdsponsor van MADD UHR 2007.

advertentie
advertentie