Vasthoudende titelverdedigers

2 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Gelijk aan de voorgaande jaren werden de 37e Clubkampioenschappen per spelsoort in verschillende categorieën gespeeld. Categorie 1 voor de spelers met een speelsterkte 3, 4, 5 en 6, categorie 2 voor de spelers met speelsterkte 7, 8 en 9 en categorie 3 voor de spelers in de leeftijd van 50+ ongeacht de speelsterkte. De wedstrijden in elke categorie begonnen in poules, waardoor elke speler minimaal twee wedstrijden speelt. Vervolgens gingen de besten uit de poules verder in hun categorie verder in een afvalschema.

LEERSUM - Zondag 30 september zijn bij Tennisvereniging Larsheim de finales van de Clubkampioenschappen 2007 enkel en dubbel gespeeld. Op zondag 23 september zijn de finales in de mixed categorie al gespeeld.

Woensdag 19 september begonnen 104 deelnemers met 165 inschrijvingen aan de uitdaging om òf de titel van Clubkampioen te verdedigen, òf om de titel veroveren. Ondanks de slechte weersverwachtingen hebben maar een paar wedstrijden hier ook echt last van gehad. Merendeel van de tijd was het gewoon heerlijk tennisweer. In de deskundige handen van de wedstrijdleiding (Eric Knijff, Edwin van Hove en Robert van Es, hierbij geassisteerd door Reinder Homan, Karen Schalkwijk en Kootje Willemse) werd in 12 dagen tijd 139 wedstrijden met 289 sets en 2483 games gespeeld. In DD1 was slechts 1 inschrijving, dus werd hierin geen wedstrijd gespeeld. Anne Mooij en Ellen van Burken kunnen zich zonder tegenstand kampioen noemen op dit onderdeel.

Diana Tauecchio met Wimke Hoenson (DD3), Anne Mooij (DE1), Anton Tippens (HE3), Rob Roosen (HE2) en Rutger Hensen (HE1) wisten hun titel te prolongeren. Alle winnaars worden van harte gefeliciteerd met hun prestatie en titel: Clubkampioen.

Voor alle finalisten was er een bloemetje en een door Dick van der Waerdt gesponsord presentje.