Rondje Amerongen en Atelierroute succes

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

Het was een bruisend, feestelijk weekend in Amerongen. Naast de Grietmarkt, het Grietmaal en vele evenementen rond Monumentendag hebben de kunstenaars, galeries en brocante-zaken zich sterk gemanifesteerd. Na drie dagen kon de balans worden opgemaakt: in totaal hebben meer dan 350 geinteresseerden de Atelierroute gelopen.

AMERONGEN - De Open Monumentendag 2007 vormde voor veel Amerongse kunstenaars een goed moment om de Atelierroute open te stellen. Vrijdag, zaterdag en zondag presenteerden zij in hun ateliers sieraden, textiele kunst, schilderijen, zeefdrukken en objecten. In combinatie met het Rondje Amerongen waren ook brocanteriën dit keer in de route opgenomen. Een nieuw initiatief, deze samenwerking in de oude kern.

door Manus van Gent

De grote hoeveelheid activiteiten in Amerongen dit weekeinde vormde kennelijk geen belemmering voor kunstkijkers. Integendeel: het leek alsof de attracties naadloos pasten en elkaar zelfs versterkten.

De deelnemende ateliers en winkels hadden een smaakvolle brochure verspreid in ruime kring, waarin het ‘Rondje Amerongen’, iedere eerste vrijdag van de maand, werd gepresenteerd. Een goed initiatief, bleek spoedig. Afgelopen vrijdagavond wandelden er opvallend veel opgewekte mensen door het anders rustige centrum.

Er waren zo’n 14 adressen te bezoeken en ruim 20 kunstenaars en gast-exposanten toonden aan huis hun kunst. Onder hen de bekende kunstschilder Arris Tijsseling, met liefst vier gasten als exposant. Daarnaast het Kleicollectief, schilder Eduard Bace, Galerie Il Sogno met nieuwe exposities, SKULP met sieraden, en nieuw in de route schilder Arjan Kievit ( abstract). Weef-kunstenaressen Elsebeth van Leeuwen en Mariolene Fikkers hadden open huis en Annemiek van Lier toonde haar franse werk op doek. Verder deden 4 brocanterien mee aan de route en liet Liesbeth Maas haar etalage bewonderen.

Een dag later zegt Arris Tijsseling (trekker van de atelierroute): ,,Een geslaagd, lang kunst-weekend voor ons in Amerongen. De samenwerking met de nieuwe mensen, waaronder ook Restaurant Buitenlust en Herberg Den Rooden Leeuw verliep prettig. Een stimulans voor de komende avonden.”

advertentie
advertentie