Jubileumconcert mannenkoor

24 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Het R.V.M kwam in 1982 tot stand uit een fusie van de “Veenzangers” en het “Ritmeesterkoor” uit Veenendaal. Het uit meer dan 100 leden tellende koor zong in de afgelopen jaren op vele bijzondere plaatsen zoals de Grote kerk in Delft, het Kon. Concert- Gebouw te Amsterdam en de Doelen te Rotterdam. Bijzonder waren ook de optredens met o.a. Vicki Brown. Momenteel heeft het koor zijn “thuisbasis”in de Lampegiet te Veenendaal, waar het meerdere keren per jaar met succes concerten geeft.

AMERONGEN - Het R.V.M. geeft op zaterdagavond 29 september een jubileumconcert in de Andrieskerk te Amerongen, aanvang 20.00 uur.

Dirigent

Sinds 1991 staat het koor onder leiding van dirigent, componist en pianist Jimco Zijlstra. Van zijn hand verschenen instrumentale werken, musicals en meerstemmige vocale werken. Het afgelopen jaar schreef hij de muziek voor de theaterproductie “The Ticking Sound of Time”, die in april met medewerking van zijn vier koren met orkest en solisten met veel succes werd uitgevoerd in het World Forum Convention Center in Den Haag.

Jubileum Rijnreis

Naast het concert in Amerongen, staat in oktober een Rijnreis op het programma, waar concerten zullen worden gegeven in o.a. Keulen, Andernach en Bad-Ems. Voorverkoop kaarten à € 9,- R.van Gessel tel:0343-454376 of H.Kray tel: 0343-451392.

Medewerking wordt verleend door Jan Lenselink-vleugel, André van Vliet-orgel, Jacques Marcus-dwarsfluit/panfluit Gastsoliste is de Russische mezzosopraan Valeria Boermistrova. Ze studeerde koordirectie aan het Musical College en zang aan het Musical Institute te Moskou. De muzikale leiding is in handen van Jimco Zijlstra. Kijk voor meer informatie over het koor op www.rvm-koor.nl.

advertentie
advertentie