Controle overhangend groen

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Twee weken later komt wijkbeheer kijken of de bewoner inderdaad iets gedaan heeft aan het overhangend groen. Als de bewoner het overhangend groen verwijderd heeft krijgt hij/zij een groen kaart van de gemeentemedewerker. Zo niet dan krijgt de bewoner een rode kaart overhandigd met het verzoek alsnog het overhangende groen te kortwieken. Voldoet de bewoner ook dan niet aan het verzoek, dan zal de gemeente handhavend gaan optreden.

HEUVELRUG - De gemeente start vanaf oktober met de controle op het overhangend groen uit particuliere tuinen. Medewerkers van de afdeling Wijkbeheer delen dan waar nodig een een gele kaart uit. De bewoner wordt dan verzocht het overhangend groen te snoeien.

Het overhangend groen geeft volgens de gemeente veel overlast en leidt het tot hinderlijke en zelfs gevaarlijke situaties. Rolstoelgebruikers, kinderwagens en ouderen die slecht ter been zijn hebben vaak moeite er langs te komen zonder de weg op te moeten.

Daarom vraagt de gemeente alle alle tuinbezitters kritisch langs de eigen erfafscheiding te lopen om te kijken of de beplanting niet over de erfgrens hangt. En wanneer dit wel het geval is het te snoeien. Bij bomen is het zo dat de minimale vrije hoogte 4,5 meter moet zijn.

advertentie
advertentie