Alzheimer Café Heuvelrug

Nieuws

DOORN - Het Alzheimer Café Heuvelrug is op dinsdagmiddag 31 juli weer open. Een Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en mantelzorgers. Ook zijn vrienden, hulpverleners en vrijwilligers van harte welkom. Er is een tafel met voorlichtingsmateriaal aanwezig.

Het Alzheimer Café Heuvelrug is de recreatiezaal van Het Zonnehuis Doorn, Bergweg 2 te Doorn. De middag is van 14.30- 16.45 uur. Aanmelden niet nodig en de toegang is gratis.

Het thema van deze middag is 'Kleinschalige woonvormen voor dementerenden.' Jaarlijks zijn vele tienduizenden mensen op zoek naar goede zorg voor een dementerende. Geen tehuis maar een thuis, dat is hun wens. Op een aantal plekken in Nederland vinden mensen met dementie hun nieuwe thuis. In kleinschalige woonprojecten waar ze op een huiselijke manier zorg krijgen, liefdevol en tegelijk professioneel.

Aan de hand van een video en uitleg van Betty Bakker, seniorverzorgende PG van kleinschaligwoonproject Daelhoven te Soest, zult u een beeld krijgen van deze vernieuwde vorm van wonen en zorg voor mensen met dementie.

Voor informatie of vragen over het Alzheimer Café kan contact opgenomen worden met het secretariaat van de St. Alzheimer Nederland, afd. Zeist en Omstreken, Mw.A.T.Melkert-Oosting, tel.030-6562977.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 11 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30