Mooi visweekend

Nieuws

DOORN/AMERONGEN -HSV "de Rietvoorn" Doorn heeft afgelopen weekeinde voor de clubbeker gevist. Achttien deelnemers van de hengelsportvereniging stonden even voor zevenen aan de Voorhaven van het Amsterdam-Rijnkanaal te Wijk bij Duurstede om voor de clubbeker te vissen. Om acht uur klonk het signaal vissen en om twaakf uur het signaal einde wedstrijd. De vangsten waren niet om over naar huis te schrijven. Slechts 9 deelnemers hadden vis, een deelnemer deed de vis per abuis naast zijn leefnet.

8ste met 610 gram was de heer P. Costerus uit Plamstad, 7de J. Vermeulen met 790 gram, 6de J.W. Lens met 1.380 gram beide uit Driebergen. 5de G. Lorijn met 2.070 gram uit Wijk bij Duurstede en 4de L. Jonker met 2.240 gram uit Langbroek. 3de uit Wijk bij Duurstede W. Lourens met 2.320 gram. 2de uit Leersum met 2.380 gram L. Schuilenburg en de wisselbeker ging naar Arie Kwakernaak uit Houten. De volgende wedstrijd, de zevende en één na laatste van de zomercompetitie, wordt op 28 augustus in de Voorhaven gevist.

Ook Hengelsportvereniging 't Snoekje zat langs het water voor haar haar jaarlijkse bekerwedstrijd. Door de grote hoeveelheden neerslag van de afgelopen weken had men de stuwen van Amerongen ''los'' gezet. Hierdoor onstond een sterke stroming waardoor het onmogelijk werd om op het rechte stuk van de Rijn te vissen. Daarom werd er uitgeweken naar de Zwaaikom. Ondanks de slechte vangsten wist Jan van Veenendaal 9,4 kilo bij elkaar te vissen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47