De Grote Kliederkaravaan

Nieuws

De Vrolijkheid op zomertournee

LEERSUM - Voor de meeste kinderen is de zomervakantie iets om wekenlang naar uit te kijken: niet naar school en zeeën van tijd om met vrienden af te spreken en met familie op vakantie te gaan. Voor de kinderen in het AZC in Leersum ligt dat anders. Als de schooldeuren sluiten, breekt er voor hen een lange, lege periode aan zonder activiteiten of vakantiebestemming. Stichting De Vrolijkheid probeert hier verandering in te brengen met De Grote Kliederkaravaan: een reeks van creatieve weken op 28 asielzoekerscentra door heel Nederland. Kunstenaars en andere vrijwilligers geven tijdens deze weken beeldende workshops, van fotografie tot graffiti. Door samen te 'kliederen' brengen zij de kinderen toch nog echte vrolijkheid in de vakantie, al is het maar voor even…

Stichting De Vrolijkheid: creatief netwerk voor kinderen

De Vrolijkheid is een netwerk van musici, theatermakers en kunstenaars die jonge vluchtelingen laat kliederen, zodat ze zich kunnen uiten, hun talenten kunnen ontdekken en gewoon vrolijk kunnen zijn. De Vrolijkheid wil alle kinderen in alle centra vrolijkheid bieden. Daarom voert de stichting in 2007 de landelijke campagne 'Laat ze kliederen'. 'Laat ze kliederen' vraagt om aandacht en geld voor de 8.000 gevluchte kinderen die in 40 asielzoekerscentra in Nederland wonen - en vooral voor de kinderen die nog niet bereikt worden. De Vrolijkheid laat zien hoe zeer deze kinderen het nodig hebben om af en toe even te vluchten.

Afhankelijk van particulier initiatief.

Het werk van de Vrolijkheid wordt mogelijk gemaakt door de steun van particuliere fondsen, bedrijven en organisaties. De overheid erkent de noodzaak van extra aandacht en activiteiten voor deze kinderen nauwelijks.

De Karavaan in Leersum

In Leersum strijkt de Kliederkaravaan neer van dinsdag 24 juli tot vrijdag 27 juli.

Op vrijdag 27 juli is iedereen van harte welkom op het eindfeest van de kliederkaravaan in AZC Leersum van 14.00u tot 16.00u. Tijdens dit eindfeest laten de kinderen zien wat ze tijdens de week hebben gemaakt. Daarnaast zijn er hapjes en muziek. Toegang is gratis. Het AZC vindt u op de Hoogstraat 8.

Meer weten? De Vrolijkheid - 020 627 32 87- info@vrolijkheid.nl Marion Evenhuis De Vrolijkheid in uw regio: Niels Tiebosch

ntiebosch@yahoo.com

06-16774443

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 9 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04