De Ladder krijgt 'Utrechts Verkeersveiligheids Label'

28 juni 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN - Basisschool De Ladder krijgt op woensdagochtend 11 juli om 12.00 uur het Utrechts Verkeersveiligheids Label (UVL) uit handen van burgemeester Frits Naafs. De Ladder is hiermee de eerste school in de gemeente Utrechtse Heuvelrug die dit label ontvangt.

Het UVL kan behaald worden door als school te voldoen aan criteria betreffende de schoolorganisatie, verkeerslessen, praktisch verkeersonderwijs, schoolomgeving, betrokkenheid van ouders. De werkgroep verkeer heeft deze punten geïnventariseerd en uitgewerkt, De Ladder voldoet ruim aan de gestelde criteria.

Om deze dag voor de leerlingen feestelijk te laten verlopen is er het ANWB Streetwise programma, een spannend nieuw verkeersprogramma. ANWB Streetwise leert kinderen van groep 3 t/m 8 om beter om te gaan met het huidige verkeer. De Ladder vindt het belangrijk die 'straatwijsheid' mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 3 onderdelen: Tijdens "Blik en klik" leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een autostoel in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

"Hallo auto" leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB rijlesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een gordel komt in deze les aan bod.

"Trapvaardig" tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

advertentie
advertentie