Driehonderd ruiters strijden op Landgoed Maarsbergen

Nieuws

Een samengestelde wedstrijd is een spectaculair gebeuren, zowel voor deelnemers als voor publiek. In het eerste onderdeel, de dressuur, leggen paard en ruiter een test af. Een jury beoordeelt of het paard gehoorzaam is, adequaat reageert op wat de ruiter van hem vraagt en regelmatig loopt.

MAARSBERGEN - Op Landgoed Maarsbergen komen op 29 en 30 juni ruim 300 ruiters uit het hele land aan de start in de drie onderdelen van de samengestelde wedstrijd: dressuur, springen en cross.. Het park van het landgoed, dat normaal voor publiek gesloten is, is deze dagen kosteloos toegankelijk.

De cross - het laatste onderdeel - vormt het hoogtepunt voor ruiter en paard. Afhankelijk van het niveau wordt een parcours afgelegd tussen 1800 en 3600 meter. De route voert door het park en de bossen van het landgoed over een twintigtal natuurlijke hindernissen. In de cross worden moed, uithoudingsvermogen en snelheid getest.

Hoogtepunt

Voorzitter van de organiserende stichting Maurits van der Goes: "De wedstrijden vormen jaarlijks één van de hoogtepunten op het landgoed. In de organisatie doen zich altijd weer spannende momenten voor: hebben we wel voldoende vrijwilligers en krijgen we onze begroting sluitend? We zijn er trots op dat we daar weer in zijn geslaagd. Bijna honderd vrijwilligers komen de wedstrijd ondersteunen. Dankbaar zijn we voor hun inzet en de financiële steun van onze sponsors, waaronder de Rabobank Woudenberg e.o."

Het park van het landgoed is normaal niet toegankelijk. Tijdens de wedstrijddagen zijn toeschouwers van harte welkom. Vanuit de grote tent achter het kasteel is een groot aantal crosshindernissen zien.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15