Revius Boekenmarkt voor Mikondo

25 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Het Revius Lyceum in Doorn voert actie voor een school in Mikondo. Dat is een voorstad van Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. Enkele jaren geleden brachten de leerlingen en hun achterban een enorm bedrag op, waarmee het huidige schoolgebouw van "La Tulipe" aangeschaft kon worden. De school is voor Mikondo van enorm belang gebleken: de kinderen krijgen er weer kansen, de ouderen volgen er ook lessen, en de sfeer in de wijk gaat er zichtbaar op vooruit. Na alle ellende van de burgeroorlog was dat ook wel nodig.

DOORN - Vrijdag en zaterdag is er een boeken- en cd-markt op het terrein van het Revius Lyceum in Doorn. Deze week worden daarvoor eerst boeken en cd's ingezameld, en vervolgens zijn ze weer te koop. Met de opbrengst wordt een onderwijsproject gesteund in Mikondo.

De schoolbevolking is het gebouw uit gegroeid. Er zijn nu zo'n 450 leerlingen, en er moet dus uitgebreid worden. Het toeval wil dat pal naast "La Tulipe" een geschikt gebouwtje te koop is. Daarmee zou het onderwijs voorlopig weer gered zijn. Bijzonder is dat de opbrengst van de actie voor 100% ten goede komt aan Mikondo, sterker: de Wilde Ganzen (IKON) vult het opgehaalde bedrag nog substantieel aan.

Activiteiten

Het Revius Lyceum ontplooit deze weken een groot aantal activiteiten, allemaal opgezet en uitgevoerd door leerlingen. Broodjes voor het goede doel, een avondvullende musical, een sponsorjump, een bingo en een loterij, een 24-uurs lesmarathon en tevens een 24-uurs LAN-party (waarbij de opbrengst ook weer van sponsors moet komen), een onderbouwconcert (5 juli, 19.30 uur), een spectaculaire slotdag, en de boeken- en cd-markt.

Boeken- en cd-markt

Vrijdag 29 juni van 15.00 tot 19.30 uur en zaterdag 30 juni van 10.00 tot 14.00 uur is er op het terrein van het Revius de markt, binnen of buiten, dat hangt af van het weer. Het is mogelijk om deze week gedurende openingstijden van de school boeken en cd's in te leveren. Op enkele plekken in Driebergen worden er ook boeken opgehaald. U bent uiteraard van harte welkom om uw voorraad vakantielectuur en muziek voordelig aan te vullen, en daarmee het onderwijs aan de kansarme kinderen van Mikondo meer armslag te bieden.

advertentie
advertentie