Identiteit 'Heulmeisje' blijft onbekend

14 juni 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN - De identiteit van het vermoorde meisje dat vorig jaar werd opgegraven uit een graf in Maarn blijft voorlopig onbekend. Onderzoek van justitie in Limburg en de politie in Utrecht heeft geen informatie opgeleverd waaruit blijkt om wie het gaat. Dat is de conclusie na een degelijk onderzoek.

Het meisje werd in 1976 vermoord gevonden op parkeerplaats De Heul in Maarsbergen. Haar graf werd in oktober geopend in het onderzoek naar de vermeende seriemoordenaar Peter C. uit Heerlen. En hoewel niet duidelijk is wie het meisje is, zegt Justitie in Limburg te weten dat het geen slachtoffer van die verdachte is.

Het meisje lag jarenlang onder de naam 'Monique Jacobse' in een graf in Maarn. Het onderzoek naar de identiteit van het meisje kreeg vorig jaar een nieuwe wending toen haar familie een e-mail kreeg van iemand uit Noord-Amerika die zei Monique Jacobse te zijn. De verwanten stonden genetisch materiaal af voor bewijs.

De politie maakte een reconstructie van het hoofd van het meisje en liet die begin december op televisie zien. Haar leeftijd werd geschat tussen 15 en 18 jaar.

In totaal werden 21 mogelijke identiteiten van het meisje onderzocht. Justitie in Limburg kwam er niet uit en droeg de zaak over aan de politie in Utrecht. Ook daar zijn de onderzoeksmogelijkheden op dit moment vrijwel uitgeput, legt een woordvoerder uit. Enkele botresten van het meisje zijn nog bij het Nederlands Forensisch Instituut voor langdurig, gedetailleerd onderzoek.

Justitie in Limburg legde het verband met Peter C. omdat die ten tijde van de vondst op een internaat in de buurt van de vindplek zat. De verdachte is ook in verband gebracht met vijf onopgeloste moorden op verslaafde prostituees in Zuid-Limburg tussen 1992 en 2003.

advertentie
advertentie