Hardlopen in teken van plezier

7 juni 2007 om 00:00 Nieuws

‘Pupil van Wil’ staat met grote letters achterop het shirt van de 10-jarige Jeroen Bakker uit Driebergen. Het gedreven hardlopertje is zichtbaar blij dat hij weer onder de hoede van zijn vroegere coach Wil Hovy kan trainen. ,,Wil trainde op de vrijdag een groepje kinderen in Driebergen, maar moest dit opgeven toen hij van baan veranderde”, verklaart de moeder van Jeroen. ,,Het was een grote wens van de kinderen om bij Wil te blijven trainen en gelukkig is dit nu gerealiseerd in Amerongen.” Wil Hovy is geen onbekende in de loopsport. In zijn lange hardloop carrière liep hij menig wedstrijd en ettelijke marathons. Ook begeleidde Hovy zijn uitermate getalenteerde zoon Niels, todat deze zich bij een atletiekvereniging aansloot. Tevens heeft Hovy ruimschoots ervaring met kinderen. Hij zit vanaf zijn 22e in het basisonderwijs en was tot voor kort directeur van basisschool De Zonheuvel in Driebergen. “Ik begon daar kinderen uit groep 6, 7 en 8 op de woensdagmiddag na schooltijd te trainen. Spoedig werd dit uitgebreid met de vrijdagmiddag”, blikt Hovy terug. ,,Enkele talentjes uit mijn kindergroep zijn doorgestroomd naar de jeugdgroep van het Utrechts Running Team (URT) van Joop van Amerongen. Al snel nadat ik vanwege mijn werk de trainingen moest staken, werd ik benaderd door Ellen Abbringh met het verzoek een kindergroep in Amerongen te begeleiden. Daar zie ik nu mijn ‘ oude’ pupillen weer terug”, zegt hij verheugd.

Start tweede kinderloopgroep Aart Stigter AMERONGEN – Voor de eerste keer werd in de Amerongse bossen door een kinder hardloopgroep getraind. Om te voorzien in een groeiende behoefte besloot Ellen Abbringh van Aart Stigters Sport- en Gezondheidscentrum om, naast de reeds bestaande kindergroep op maandagavond in Doorn, een jeugdgroep toe te voegen aan de loopgroepen in Amerongen. De populaire jeugdtrainer Wil Hovy uit Maarn reageerde enthousiast op dit initiatief en gaat de zaterdagochtend trainingen verzorgen.

door Renée van der Maesen

Volgens Hovy staat plezier in het hardlopen van de kinderen voorop. Hij brengt speelse variatie aan in de trainingen door middel van estafetteloopjes, krachttraining, rustige duurlopen en kort snel werk. Daarnaast zorgt hij voor voldoende rustmomenten en legt duidelijk aan de kinderen uit wat het beoogde doel is van de diverse trainingen. ,,Ik maak inzichtelijk wat ik probeer te bereiken, waardoor de kinderen begrijpen dat het niet altijd keihard hoeft te gaan”, lacht hij. De trainingen in Amerongen zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en alle niveaus. Voor getalenteerde kinderen zijn de lijnen naar de jeugdgroep van het URT kort. Maar plezier in het lopen en trainen met elkaar blijft het voornaamste doel. En gezien de tevreden glimmende kindergezichtjes is de vraag of de eerste training van ‘meester’ Wil goed bevallen is, volstrekt overbodig.

Voor meer informatie over de jeugdtraining kan contact opgenomen worden met het Sportcentrum in Amerongen, tel. 0343 461397. De zaterdagtraining start aldaar om 09.30 uur, op maandag om 19.00 uur o.l.v. Gert-Jan Haze in het Doornse Gat.

advertentie
advertentie