Modderkoning bomvol natuur en cultuur

Nieuws

MAARN/MAARSBERGEN - De nieuwe ‘Modderkoning’ is uit. Het kwartaalschrift van Maarn Maarsbergen natuurlijk geeft weer ruim informatie over natuur en cultuur in en rondom de beide kernen. In dit nummer onder andere vooraankondigingen van allerlei activiteiten die komen gaan: de 1001 soortendagen op de Utrechtse heuvelrug, lezingen, de midzomeravondfietstocht, een boottocht over de Linge en diverse herfstactiviteiten.

Door Nicole van der Schaaf

Ommetje

Kees van Lambalgen, onlangs onderscheiden als ‘Wilgenknotter van het jaar 2007’ stelde een wandelroute, een ‘ommetje’, samen dat gelopen is tijdens het festijn ‘Dauwtrappen’ op Hemelvaartsdag. Een vrolijk verslag over deze tocht voor vroege vogels staat in de Modderkoning: ‘?.

Het is elke keer weer een belevenis zo vroeg in de ochtend om zes uur de natuur in te trekken. De stilte is alom, alleen het gekwek van de vroege vogels is te horen?.’.

Tijdens het dauwtrappen kan men overal de ‘Witte dovenetel’ tegenkomen die door Willemijn Capetti in de Modderkoning beschreven wordt als ‘?.

De bloem van de witte dovenetel is prachtig getekend. En Engeland wordt de bloem ook wel ‘Adam en Eva in het prieel’ genoemd’.

Projecten

Verder in de Modderkoning veel aandacht voor de projecten van de Cultuur Historische Commissie de komende Open Monumentendag op 8 september van dit jaar. Tijdens dit evenement kunt u het boekje ‘Treinen door Maarn en Maarsbergen’ kopen op een bijzondere tentoonstelling in De Ark in Maarn. Het boekje is een leidraad voor de tentoonstelling en de wandeling langs de objecten die dit jaar onderwerp zijn van de Open Monumentendag.

De Modderkoning. Abonnementen en losse nummers te bestellen bij: secretariaat MMN, tel.: 0343 442 485 / wbarendsen@planet.nl

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 1 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15