Hemur Enge pakt titel in directe confrontatie

31 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Voor de tweede keer in drie maanden mag Hemur Enge een titel bijschrijven. Na het kampioenschap in de zaal werd nu ook op het veld het kampioenschap binnen gehaald. In de laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Hebbes. Beide ploegen stonden met evenveel punten bovenaan. De winnaar van de wedstrijd pakte dus ook gelijk de titel. De thuiswedstrijd werd door de Amerongers met 7-6 gewonnen van de Utrechtse studenten. Toch was Hebbes licht favoriet. In de zaal klopte de ploeg Hemur Enge vorig seizoen twee keer vrij gemakkelijk. Ook was het doelsaldo van die ploeg een stuk beter.

Hebbes begon geconcentreerd aan de wedstrijd en zette bekwaam de vang neer. Hierdoor kon de ploeg vaak schieten, maar toch werd de korf niet gevonden. Dit bleek ook gelijk de enige goede aanvalsgolf van de thuisploeg de eerste helft. Daarna oogde de ploeg vooral zeer nerveus. Maar hier hadden de gasten ook last van. Veel ballen werden de eerste helft onnodig richting de tegenstander gegooid. Toch zette de ploeg een aantal aardige aanvallen neer. De eerste leek gelijk te resulteren in een doelpunt. Een vrije bal ging bijna de korf in. De speler die deze nam stond al te juichen toen de bal toch uit de korf sprong. Het bleek een voorbode voor een voorsprong. Met een afstandsschot en een doorloopbal stond na acht minuten een 0-2 voorsprong op de borden. Hebbes kon vanaf de stip wat terug doen. Maar het was Hemur Enge dat de marge van twee doelpunten weer herstelde met een technisch volmaakte omdraaibal. Doelpunten waren daarna schaars. Tien minuten voor rust waren het de gasten die de voorsprong wisten uit te breiden. Dit leek de ruststand te worden, totdat Hebbes wederom een strafworp wist te verzilveren. Deze bleef lang op de rand liggen, maar besloot toch aan de voor de Amerongers verkeerde kant van de korf te vallen.

De tweede helft lieten de ploegen zien waarom ze bovenaan staan. Met vlagen werd er prima korfbal gespeeld en de spanning zorgde ervoor dat het een echte kampioenswedstrijd werd. Het was de Utrechtse ploeg dat het best de thee had verteerd. Binnen vijf minuten hadden ze hetzelfde aantal doelpunten geproduceerd als in de eerste helft. Na de 4-4 pakte Hemur Enge weer de voorsprong. Deze werd snel teniet gedaan. Hierna pakten de studenten voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong. Hier kon de ploeg welgeteld één minuut van genieten. Maar al snel werd het 7-6 in het voordeel van de thuisploeg. Het leek erop dat de ploeg de wedstrijd definitief ging pakken, maar het was Hemur Enge dat de rug rechtte en over de tegenstander heen liep. Met vijf doelpunten op rij kwam de ploeg 7-11 voor. Hebbes legde zich hier niet bij neer en scoorde weer tegen. Maar de Amerongers waren duidelijk niet van plan om de titel nog uit handen te geven. Steeds als de tegenstander scoorde, deed Hemur Enge dat vrij snel terug. Bij 9-13 stonden er nog vijf minuten op de klok, de titel leek dus zeker. Maar dit was in het veld niet merkbaar. Met een nogal domme overtreding aan de lijn kreeg een heer van de gasten een strafworp tegen. Het wegschoppen van de bal en het mekkeren tegen de leidsman leverde hem zelfs een logische, maar daarom niet minder domme gele kaart op. De 10-13 bracht voor de laatste keer nog wat spanning terug in de wedstrijd. Hemur Enge kreeg nog twee keer een vrije bal tegen wegens tijdrekken waardoor Hebbes weer aan aanvallen toekwam. De heren van Hebbes gingen in de verdediging onder de korf hangen om zo snel mogelijk de bal weer te veroveren. Dit werd prima afgestraft door Hemur Enge. Van achter de korf werd de bal perfect onderhands in de mand gedeponeerd. De 10-14 betekende de eindstand en dus wederom een titel voor de Amerongse korfballers. Het was de laatste wedstrijd van coach Ron van Scherpenzeel, die dus met de dubbel afscheid neemt.

Doelpunten: Elles Nell 4, Struikrover Volmer 2, El Wimmos Hilligehekken 2, Elfje Nell 2, Sjaak van de Scheur 2, Jaap van Scherpenzeel 1, Snek Sakkers 1