Wethouder Waltmann legt eerste steen

24 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Voordat hij overging tot de officiële handeling sprak Waltmann lovende woorden aan het adres van de vertegenwoordigers van de Woningbouwstichting Leersum (WBS, opdrachtgever), architect Van Cooten en aannemer Vos & Teeuwissen: ,,We zijn nu eindelijk begonnen. Al in 2001 waren er plannen in Leersum voor een aantal woningen op deze plek aan de Wilhelminalaan. Ik complimenteer de Woningbouwstichting dat zij met veel geduld en gevoel voor kwaliteit en in een langdurig proces dit tot stand hebben gebracht. Met elkaar en met de buurt, want de omwonenden hebben zich langdurig verzet. Het is aan de gemeente om te trachten dergelijke processen waar mogelijk te versnellen, zonder dat aan de inspraak wordt getornd.’’ Het verzet van de buurtbewoners werd zelfs door de rechter beslist, voordat aan de bouw kon worden begonnen.

LEERSUM - Het heeft lang geduurd voordat alle procedures waren doorlopen voor de bouw van een huurwoningencomplex aan de Wilhelminalaan. Woensdag 16 mei om 16.00 uur was het dan zover: wethouder Waltmann kon de eerste steen metselen in een speciaal daarvoor gereedgemaakt muurtje, dat alvast een indruk geeft hoe het er straks uit gaat zien.

door Jan Meijer

Er komen twaalf huurwoningen; zes voor senioren op de begane grond, zes voor jongeren op de verdieping, een unieke combinatie. Directeur Keizers: ,,Die doelgroepen zitten momenteel het meest in de verdrukking. Het is daarom goed dat inwoners van Leersum als eerste en daarna inwoners van de Utrechtse Heuvelrug als tweede voorrang zullen krijgen bij de toewijzing van negen woningen.’’

Trotse wethouder

,,Ik zal in de toekomst niet vaak meer meemaken dat er een woningbouwproject met 12 van de 12 sociale huurwoningen wordt gerealiseerd, dat maakt mij extra trots. Er bestaat een grote druk in het segment tussen betaalbare huur en koopwoningen voor beginners en de WBS is erin geslaagd twee categorieën - senioren en jongeren - bijeen te brengen. Ik vertrek hier als een blij man,’’ besloot wethouder Waltmann. Als de bouw zonder vertraging verloopt zijn de woningen eind oktober gereed.

advertentie
advertentie