Live radio in De Wereld van Verschil

Nieuws

Een heel team van Radio 90 Fm. had al vanaf het middaguur de mast en alle apparatuur opgesteld en klokslag 17.00 uur startte het radioprogramma. Inmiddels was het publiek al in grote getale toegestroomd en de barbecue roodgloeiend opgestookt. De hele serre was omgetoverd tot een heuse radiostudio.

LEERSUM - De Edisonshow van Radio 90 FM werd zondagmiddag live gebracht vanuit horecagelegenheid De Wereld van Verschil. Als artieste trad de zangeres Dellie Pfaff op. Alles werd omlijst door een reusachtige barbecue.

door Marjan van den Dorpe

De vaste presentatoren van het zondagmiddagprogramma praatten alle platen aan elkaar. Er werd muziek gedraaid van bekende en iets minder bekende Nederlandstalige artiesten. De sfeer zat er vanaf het begin af aan gelijk al goed in. Het publiek, voor het grootste deel vaste luisteraars, had nu een keer de gelegenheid om met eigen ogen zien hoe radio gemaakt wordt en wat er allemaal bij komt kijken voordat een uitzending de lucht in kan gaan. Het genoot zichtbaar van alles. Het weer werkte helaas niet mee. Vanaf het begin van de uitzending viel de regen met bakken uit de lucht, maar men had hier rekening mee gehouden. In luttele minuten werd er een grote tent opgezet en daar werd de levensgrote, zelfgemaakte, barbecue onder gezet. In zowel het eerste als ook in het tweede uitzenduur trad Dellie Pfaff live op. Het werd een daverend optreden. Er werd luid meegezongen met alle songs. Zij zong zowel in het Nederlands als ook in het Engels en zelfs in het Frans. Het kwartiertje in het tweede uur van de show liep uit tot bijna een half uur. Dellie gaf toegift op toegift en het publiek ging bijna uit zijn dak. Er werd zelfs polonaise gelopen. Ook het eten viel bij het publiek bijzonder in de smaak. Alles ging schoon op. Buiten het live optreden van Dellie werd de kooktip van chefkok Evert Rijksen, een vast onderdeel van het radioprogramma, dit keer live gegeven. Voor diegene die niet in de gelegenheid waren om naar Leersum te komen om radio te komen kijken werd het programma ook live op de radio uitgezonden. Maar om 19.00 uur was, wat de live-uitzending betreft, de pret voorbij. Door de gezellige sfeer bleef bijna iedereen nog even napraten. Men kon terugkijken op een heel geslaagde middag en er gaan stemmen op om dit tot een jaarlijks gebeuren te maken.

De uitzending wordt op de zaterdagavond herhaald. Radio 90Fm. is op de kabel en op 91.7 Fm te beluisteren.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 1 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15