Sesamstraatheld Frank Groothof in Doorn

Nieuws

DOORN - Kinderheld Frank Groothof komt op woensdagmiddag 17 april naar het Cultuurhuis Doorn. Voor de allerkleinsten en hun familie heeft Groothof, bekend van Sesamstraat en dé ambassadeur van het jeugdtheater, een nieuwe intieme peutervoorstelling gemaakt: 'Thomas en Ilja'. Thomas wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Zijn zusje Ilja tekent zijn verhalen. Soms schrikt zij wel van wat hij bedenkt, en verdwalen ze in haar tekeningen, waardoor ze de weg naar huis niet meer vinden en er van alles kan gebeuren.

Samen met knipselkunstenaar José Vingerling, die op het achterdoek in schaduwspel de avonturen van Thomas tot leven brengt, worden de kinderen uitgenodigd actief te delen in de magie die iedereen in zich heeft. Het verhaal wordt begeleid door oude Italiaanse muziek gespeeld op viola da gamba, theorbe en barokgitaar. 'Thomas en Ilja' is geschikt voor iedereen vanaf 2,5 jaar.

Groothof: ,,Ik ga terug naar de magie van mijn eigen jeugd, waar mijn vader met een lamp of een kaarsje en twee handen een schaduwspel speelde: de eend, de wolf, de duif, het konijntje, mijn generatie kent ze nog allemaal. Droombeelden om ademloos naar te kijken.''

Aanvang: 15.00 uur, toegang: € 7,50 (voor jong en ouder). Kaarten via www.cultuurhuizenheuvelrug.nl, bibliotheek, VVV en Readshop in Doorn of vanaf 15.15 uur aan de kassa.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 11 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 21 uur geleden