Sesamstraatheld Frank Groothof in Doorn

Nieuws

DOORN - Kinderheld Frank Groothof komt op woensdagmiddag 17 april naar het Cultuurhuis Doorn. Voor de allerkleinsten en hun familie heeft Groothof, bekend van Sesamstraat en dé ambassadeur van het jeugdtheater, een nieuwe intieme peutervoorstelling gemaakt: 'Thomas en Ilja'. Thomas wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Zijn zusje Ilja tekent zijn verhalen. Soms schrikt zij wel van wat hij bedenkt, en verdwalen ze in haar tekeningen, waardoor ze de weg naar huis niet meer vinden en er van alles kan gebeuren.

Samen met knipselkunstenaar José Vingerling, die op het achterdoek in schaduwspel de avonturen van Thomas tot leven brengt, worden de kinderen uitgenodigd actief te delen in de magie die iedereen in zich heeft. Het verhaal wordt begeleid door oude Italiaanse muziek gespeeld op viola da gamba, theorbe en barokgitaar. 'Thomas en Ilja' is geschikt voor iedereen vanaf 2,5 jaar.

Groothof: ,,Ik ga terug naar de magie van mijn eigen jeugd, waar mijn vader met een lamp of een kaarsje en twee handen een schaduwspel speelde: de eend, de wolf, de duif, het konijntje, mijn generatie kent ze nog allemaal. Droombeelden om ademloos naar te kijken.''

Aanvang: 15.00 uur, toegang: € 7,50 (voor jong en ouder). Kaarten via www.cultuurhuizenheuvelrug.nl, bibliotheek, VVV en Readshop in Doorn of vanaf 15.15 uur aan de kassa.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47