Sesamstraatheld Frank Groothof in Doorn

Nieuws

DOORN - Kinderheld Frank Groothof komt op woensdagmiddag 17 april naar het Cultuurhuis Doorn. Voor de allerkleinsten en hun familie heeft Groothof, bekend van Sesamstraat en dé ambassadeur van het jeugdtheater, een nieuwe intieme peutervoorstelling gemaakt: 'Thomas en Ilja'. Thomas wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Zijn zusje Ilja tekent zijn verhalen. Soms schrikt zij wel van wat hij bedenkt, en verdwalen ze in haar tekeningen, waardoor ze de weg naar huis niet meer vinden en er van alles kan gebeuren.

Samen met knipselkunstenaar José Vingerling, die op het achterdoek in schaduwspel de avonturen van Thomas tot leven brengt, worden de kinderen uitgenodigd actief te delen in de magie die iedereen in zich heeft. Het verhaal wordt begeleid door oude Italiaanse muziek gespeeld op viola da gamba, theorbe en barokgitaar. 'Thomas en Ilja' is geschikt voor iedereen vanaf 2,5 jaar.

Groothof: ,,Ik ga terug naar de magie van mijn eigen jeugd, waar mijn vader met een lamp of een kaarsje en twee handen een schaduwspel speelde: de eend, de wolf, de duif, het konijntje, mijn generatie kent ze nog allemaal. Droombeelden om ademloos naar te kijken.''

Aanvang: 15.00 uur, toegang: € 7,50 (voor jong en ouder). Kaarten via www.cultuurhuizenheuvelrug.nl, bibliotheek, VVV en Readshop in Doorn of vanaf 15.15 uur aan de kassa.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 13 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04