Dalto is er nog niet

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Fortuna/MHIR en Dalto/BNApp.nl schotelden de goed gevulde sporthal in Delft een rommelig, maar daarom niet minder amusant duel voor. In de eerste 40 minuten was het veelal Dalto dat aan de goede kant van de score stond. Fortunaspeler Marcel Segaar hield tot dat moment Fortuna in de buurt van Dalto met een buitenaards schotpercentage van 50 procent (6 uit 12 met louter veldgoals). Bij een 14-17 voorsprong, met nog 20 minuten op de klok, wisselde Fortuna. Die wissel leek Dalto te verlammen. Binnen 3 speelminuten was het 17-17 en vanaf dat moment liep Dalto achter de feiten aan. Eindstand 25-22.

Het eerste schot van Barbara Brouwer was direct raak voor de 0-1 en via treffers van de sterk spelende Jesper Oele liep Dalto soepel weg naar 1-5. Twee bevliegingen van Fortuna betekenden 3-5 en met een buzzer beater kwam Fortuna bij 6-6 weer langszij. Tot dat moment liep de aanval van Fortuna zeer stroef. Dalto kon daar echter maar moeizaam van profiteren. Dalto wisselde goede aanvallen af met onbegrijpelijke passfouten en liet zo een mogelijkheid onbenut om al in de eerste helft afstand te nemen van Fortuna. Via afstandsschoten van Otto Fabius (die een zware avond had tegen de al genoemde Segaar) en een strafworp van Bart Nieuwenweg ging de formatie van Ron Steenbergen alsnog met een 11-12 voorsprong de rust in. Steenbergen zal zijn ploeg er in de rust op gewezen hebben dat er deze avond iets te halen viel in Delft.

Na de thee nam Dalto namelijk gedecideerd het voortouw. Aanvoerder Barry Schep lag aan de ketting bij Jesper Oele en langzaam maar zeker ging Dalto het veldoverwicht vertalen in een voorsprong. Dalto kende hierbij echter 1 groot probleem en dat was scherpschutter Segaar. Na een wissel bij Fortuna waarbij een hele sterk rebounder in het veld kwam leek Dalto te verlammen. Dat leek niet alleen zo het was ook daadwerkelijk zo. Fortuna schakelde een tandje bij en Dalto verloor bijna alle reboundduels. Het andere vak van Fortuna begon ook plotsklaps raak te schieten. Tot 21-20 stribbelde Dalto nog wel tegen, maar afstandstreffers brachten Fortuna vrijwel in veilige haven. De wissel Maarten van Brenk voor Otto Fabius veranderde hier niets meer aan. De definitieve nekslag was een prachtige doorloopbal van Fortuna die 24-20 betekende, de eindstand was nog slechts voor de statistieken.

Al me al was Fortuna in deze wedstrijd slechts een kwartier de bovenliggende partij, maar dit was uiteindelijk wel de fase waarin de wedstrijd werd beslist. Voor Dalto breken nog spannende weken aan in de Korfbal League, want de voorsprong van vier punten is weliswaar geruststellend, omdat Nic wederom verloor, maar biedt gezien het speelschema nog zeker geen garantie.

Doelpuntenmakers: Jesper Oele (4), Jelle Steenbeek (4), Bart Nieuwenweg (4), Otto Fabius (3), Loraine Vissers (3), Barbara Brouwer (3), Maarten van Brenk