Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Eén inbreker aangehouden, de andere twee gevlogen

Nieuws

DOORN - Agenten hebben in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 februari een inbreker aangehouden. Zijn twee handlangers wisten te ontkomen.

Rond 1.15 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen hadden ingebroken in en verzorgingsflat aan het Park Boswijk en nog binnen waren. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en agenten doorzochten het pand. Daarbij zagen agenten de drie verdachten op de galerij van de derde verdieping. Bij het zien van de agenten rende het drietal weg. Eén van hen rende de trap af, achtervolgd door agenten, maar er kwamen ook agenten de trap op. De verdachte, een 22-jarige jongeman uit Gouda, kon dus geen kant op en de agenten hielden hem aan. Hij bleek al vele tientallen keren met de politie in aanraking te zijn geweest. Bij verder onderzoek troffen de agenten de andere twee verdachten niet meer aan.

Auto in beslag genomen

Uit onderzoek moet nog blijken of de verdachten kans hebben gezien iets te stelen. Agenten troffen een auto voor de flat aan, die kennelijk door de inbrekers was gebruikt. De agenten namen de auto in beslag. De verdachte en auto zijn naar het politiebureau overgebracht en de verdachte is voor nader onderzoek vastgezet

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 13 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04