Gemeente op bedrijfsbezoek bij Biga in Zeist

Nieuws

HEUVELRUG - Regelmatig bezoeken burgemeester Frits Naafs, wethouder Bert Homan (Economische Zaken) en Joke van Grootveld (Bedrijfscontactfunctionaris) namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug lokale bedrijven. Vorige week brachten ze een bezoek aan Biga in buurgemeente Zeist.

Biga Groep is de organisatie in Midden Nederland die de verbindende schakel vormt tussen bedrijven, de overheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook bieden zij trajecten aan andere groepen die moeilijk aan een baan komen. Biga-directeur Gerhard ten Hove vertelde tijdens het bezoek aan de vertegenwoordigers van de gemeente hoe zij ondernemers kunnen helpen invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en wat het hen zou kunnen opleveren.

Ten Hove: ,,Ook met het oog op de aankomende ontwikkelingen in de nieuwe Participatie Wet is het belangrijk dat ondernemers ons weten te vinden. Het kabinet wil voor grotere bedrijven een quotum invoeren; vijf procent van hun personeelsbestand moet op termijn bestaan uit arbeidsgehandicapten.''

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 1 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 12 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby gisteren
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel gisteren
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30