Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Nationaal zitvolleybalteam op Vrouwendag in De Binder

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Al sinds begin deze eeuw organiseert het nationaal dameszitvolleybalteam een vrouwendag rondom 8 maart, de Nationale Vrouwendag. Doordat het zitvolleybalteam een overvolle agenda kende in verband met Paralympics, WK's en EK's is de laatste vrouwendag in 2007 georganiseerd. Nu hebben vier speelsters er de schouders onder gezet om dit bijzondere evenement weer nieuw leven in te blazen.

Anne Raben, Marieke de Ruijter, Josien ten Thije en Paula List hebben voor zondag 10 maart de sporthal van De Binder uitgekozen om zo veel mogelijk dames in de gelegenheid te stellen kennis te maken met zitvolleybal. ,,Mensen met en zonder handicap, met of zonder (zit)volleybalervaring, individueel of als team. We hopen mensen te kunnen enthousiasmeren om dit bijzonder leuke spelletje te gaan spelen. En natuurlijk zou het helemaal mooi zijn als het nationaal dameszitvolleybalteam daardoor nieuwe gehandicapte talenten ontdekt. We proberen dan ook zo laagdrempelig mogelijk te zijn'', aldus het enthousiaste viertal.

Wie wil deelnemen wordt uitgenodigd zich aan te melden. ,,Wij zullen teams samenstellen en spelen dan onderling een toernooi. Zitvolleybal en gezelligheid staan die dag hoog in het vaandel.'' De dag wordt afgesloten met een set zitvolleybal tussen het nationaal dameszitvolleybalteam en een allstars-team.

Ook zijn enkele spelers van het nationaal herenzitvolleybalteam bij de organisatie betrokken. Zij zullen wedstrijden fluiten of teams coachen. Het zitvolleybal is voorbehouden aan de dames, maar het staat alle mannen vrij om ook eens een kijkje te nemen.

Men kan zich opgeven via zitvolleybaldames@hotmail.com. Dat kan individueel of als team. Graag naam, leeftijd en eventuele volleybalervaring vermelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie