Degradatiezorgen KCD verder gegroeid

Nieuws

DOORN - Vooraf was natuurlijk wel duidelijk dat het bezoek aan de ambitieuze koploper Sparta in Nijkerk niet de meest geschikte gelegenheid was om de degradatiezorgen te verlichten, maar na afloop van een demonstratie effectief korfbal stonden de gezichten bij KCD wel erg beteuterd. Zelf werd met liefst 25-11 verloren maar erger was dat concurrent Huizen had gewonnen en daarmee staan de groen-witten nu alleen op de fatale zevende plaats. Woudenberg en Huizen bevinden zich nog op één en twee punten maar met nog slechts twee wedstrijden te gaan staan nu alle alarmlichten op rood. De enige strohalm waar de ploeg zich nog aan kan vastklampen, is het gegeven dat in de laatste ronde een bezoek moet worden gebracht aan Woudenberg, maar dan mag het op de voorlaatste speeldag niet fout gaan.

Zoals gezegd was vooraf duidelijk dat Sparta vermoedelijk een maat te groot zou zijn. KCD doet het goed tegen de zwakkere teams, maar tegen het ,,linkerrijtje'' maakt de ploeg niets klaar. Dat kwam ook nu weer volledig uit: er waren nog geen twee minuten gespeeld of er stond al een 3-0 stand op het scorebord. Via Ivo Stomp en Stefan Falkenberg kreeg de stand daarna een iets dragelijker aanzien, maar de koploper denderde onverstoorbaar door naar 7-2 en 11-4 na twintig minuten, waarbij alleen Stefan Falkenberg iets terug kon doen. De laatste tien minuten van de eerste helft werden de goals eerlijk verdeeld waarbij wederom Falkenberg, Niek Bouwhuis en Ivo Stomp (2x) aan Doornse zijde voor de 15-8 ruststand tekenden. Het grote verschil tussen beide teams was niet eens het veldspel, maar de reboundkracht en daarmee effectiviteit waren aan Gelderse zijde veel beter. Toen KCD de laatste tien minuten op die aspecten verbeterde, was dat direct in het scoreverloop terug te zien.

De tweede helft werd die lijn niet verder doorgetrokken; voor iedereen in de volle sporthal Watergoor was de uitkomst natuurlijk duidelijk, maar het werd een matig en deels plichtmatig tweede deel. Sparta kwam in die helft nog tot tien goals, maar bij KCD bleef de productie steken op drie treffers (Johan Kraan, Niek Bouwhuis en Martine Storm). Daarbij moet wel worden aangetekend dat er liefst vier goals aan Doornse zijde om soms onbegrijpelijke redenen werden afgekeurd. Uiteraard had dat geen invloed op de einduitslag, maar de 25-11 die nu op het scoreformulier werd opgetekend, stond niet in verhouding tot de wedstrijd.

Komende twee zaterdagen is de ploeg vrij. De vraag is of coach Klaas Otten in staat is de ploeg zo te prepareren dat deze competitie toch nog mooi eindigt. Op papier is dat allemaal nog goed mogelijk.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 2 uur geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24