Wel nieuwbouw, geen brede school

5 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Er leven bij de politiek geen bezwaren tegen het plan om een nieuw schoolgebouw te bouwen voor openbare basisschool De Kameleon. Het nieuwe gebouw moet eind volgend jaar klaar zijn voor gebruik. Opvallend is dat het gebouw zal worden opgeleverd met twee noodlokalen. De verwachting is dat het leerlingaantal in 2021 zodanig is geslonken dat het nieuwe schoolgebouw voldoet. Ondanks de wens van de schooldirectie zal er geen extra investering worden gedaan door de gemeente om naast de school ook een kinderopvang voor kinderen tot 4 jaar te realiseren.

door Paul Nolens

Een gloednieuw schoolgebouw met twee noodlokalen, wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) moet toegeven dat het niet fraai is. ,,We gaan bouwen voor hoe het er over tien jaar uitziet. Dat betekent dat we direct noodlokalen nodig hebben, maar we bouwen niet voor leegstand."

Met deze opmerking gaf Van Oostrum antwoord op de meest gestelde vraag vanuit de raadscommissie Samenleving. De politieke partijen hadden verder, op een paar kleine opmerkingen na, geen bezwaren tegen de plannen om een nieuw schoolgebouw voor de openbare basisschool te realiseren.

Brede school

Een idee dat de interesse van de commissieleden wekte, was de wens van Gaby de Jongh, directeur van De Kameleon, om naast de school een kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 te realiseren. Zij vroeg, ook namens de kinderopvang Kind&Co, om een extra investering van de gemeente om zo een brede school te kunnen ontwikkelen aan de Van der Leelaan. Het antwoord van de wethouder liet weinig aan duidelijkheid te wensen over. ,,Als de kinderopvang dat wil, dan moeten ze dat zelf betalen. Wij bouwen geen vastgoed voor de verhuur. Bovendien vinden wij het risico te groot. In de kinderopvangsector wil men niet meer zo snel langdurige huurovereenkomsten sluiten en dat maakt ons ook huiverig. Misschien kan er een kinderopvang voor kinderen tot 4 jaar worden ingepast als het leerlingaantal terugloopt en er ruimte in het pand ontstaat."

advertentie
advertentie