Hemur Enge blijft gehavend

22 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Dat Hemur Enge 1 een zeer stroef zaalseizoen kent is inmiddels wel bekend, maar Bert van Harn leek weer te kunnen rekenen op een aantal terugkerende spelers en. Bij de eerste ontmoeting van dit seizoen tussen Hemur Enge en de tegenstander van deze week, E.K.C.A., wisten de Amerongers de punten al in eigen huis te houden. op voorhand prima omstandigheden voor een mooie korfbalzaterdag dus, maar helaas pakte dit anders uit en verloren de Amerongers met 12-8.

Hemur Enge begon fel, maar na twee minuten moest René Nell het veld al verlaten vanwege een enkelblessure en hij nam de felheid van complete team mee naar de bank. Verdedigend had de ploeg het nog goed op orde, maar aanvallend kwamen de korfballers er niet meer aan te pas. Pas na 13 minuten te hebben gespeeld was de eerste vakwissel een feit.

Het nieuwe aanvalsvak kwam door het verlaten van René Nell behoorlijk wat lengte tekort en met een achterverdedigende tegenstander had zij het erg moeilijk. Veel tijd om zich aan te passen had zij alleen niet, want de verdediging aan de andere kant had het erg moeilijk.

Dit beeld bleef zich na de rust herhalen. Hoewel Hemur Enge - door het matige spel van E.K.C.A. - steeds wel kans kreeg om aan te sluiten, kon zij steeds geen echte vuist kon maken. Van Harn probeerde nog wel tegen het einde van de wedstrijd meer lengte brengen door Arnold Peeneman en Arjan de Wit in te zetten, maar ook dit had niet gewenste effect. De wedstrijd eindigde in 12-8.

Volgende week reist Hemur Enge naar Nijmegen om daar tegen Keizer Karel te spelen. Bij de thuiswedstrijd wisten de gelen eindelijk gemakkelijk de punten in eigen huis te houden. Maar Van Harn mag dan wel zorgen dat iedereen weer scherp en fit is.