Kunstenaars gezocht voor cultureel festival

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Gebleken is dat cultuur, landschap en natuur op de Utrechtse Heuvelrug een goede inspiratiebronnen zijn voor het culturele veld om activiteiten te ontwikkelen. Vandaar dat dit jaar voor de derde keer het festival 'Kunst overal op de Heuvelrug' wordt georganiseerd en wel van 16 mei tot en met 2 juni.

Tijdens 'Overal op de Heuvelrug' dienen het landschap en de natuur als inspiratiebron of locatie, voor zowel exposities, voorstellingen, concerten, workshops en culturele routes. Het programma is al vergevorderd, maar er zijn nog extra mogelijkheden voor beeldend kunstenaars om mee te doen aan een groepsexpositie.

Voor de groepsexpositie is een nieuw idee bedacht. Dit idee wordt in samenwerking met kunstenaar Roel Berg vormgegeven en uitgevoerd. Beeldend kunstenaars van de Utrechtse Heuvelrug en omgeving maken allemaal dezelfde (stilte)wandeling en gaan met dat als uitgangspunt een eigen kunstwerk maken. Ook bijvoorbeeld dichters kunnen meedoen. En kunstenaars kunnen ook een gezamenlijk werk maken. De wandeling staat nu gepland op zaterdagmiddag 16 maart. Eventueel kan de wandeling ook op een ander tijdstip individueel gemaakt worden. De ontstane werken worden als een groepsexpositie in Cultuurhuis Doorn geëxposeerd.

Er zal ook aandacht zijn voor ontmoeting van en kennismaking met de verschillende kunstenaars. Op woensdagavond 22 mei kunnen voorafgaand aan de filmvertoning NLXL, kunstenaars op vrijwillige basis hun proces/werk kunnen toelichten.

Kunstenaars die mee willen doen met deze groepsexpositie kunnen zich, tot uiterlijk 4 februari opgeven bij Ina Muller (E: imuller@rbzout.nl, M: 06-12894613) of Roel Berg (E: kunst@roelberg.com, M: 06-44906667).

advertentie
advertentie