Dalto op schot tegen DeetosSnel

Nieuws

DRIEBERGEN - Zowel Dalto/BNApp.nl als DeetosSnel/Volhuis hadden de punten hard nodig om uit de onderste regionen weg te blijven en beiden waren erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. In een doelpuntrijk duel lukte het Dalto uiteindelijk om de punten in eigen huis te houden: 29-17.

Coach Ron Steenbergen had de afgelopen week weer wat aan de opstelling moeten sleutelen, want Lieveke Meiling viel vorige week weer geblesseerd uit en zal weer een aantal weken uit de roulatie zijn. Otto Fabius was na lang blessureleed weer fit en inzetbaar. Steenbergen koos ervoor om hem weer in de basis te laten beginnen. Dide van Eck kwam weer op de plek van Meiling. Bij DeetosSnel ontbrak aanvoerder Witvliet die vorige week een rode kaart kreeg.

De start was flitsend; een vrije bal van Barbara Brouwer en een doorloopbal van DeetosSnel zetten binnen de minuut de 1-1 op het scorebord. Na de flitsende openingstreffers van beide ploegen bleef het de eerste vijf minuten gelijk opgaan en leek het een lang en moeizaam treffen te gaan worden. De wedstrijd kwam niet op gang met veel plaatsfouten/onbegrip aan beide kanten.

Het was weer de ijzersterk verdedigende Jesper Oele die zijn ploeg het zetje in de goede richting gaf (3-2) en toen aanvoerder Jelle Steenbeek hetzelfde deed, was het eerste gaatje geslagen. DeetosSnel zag het gebeuren en had hier al vroeg in de wedstrijd geen antwoord op. Aanvallend liep het niet en het tactisch sterk verdedigen van Dalto leidde diverse malen tot overschrijding van de schotklok. De heren van Dalto heersten onder de korf en menig bal werd afgevangen en onderschept. Toch lukte het Dalto nog niet om hiervan te profiteren omdat het vak van Bart Nieuwenweg, Otto Fabius, Paula Bos en Dide van Eck het lastig had om elkaar te vinden. Na een lange aanval met diverse schotpogingen en rebounds was het Bart Nieuwenweg die van afstand de voorsprong vergrootte naar 5-2. Reden voor de DeetosSnel coach om een time out te nemen. Hij kreeg hiermee zijn ploeg weer op de rails en met twee goals op rij pakten ze de aansluiting 6-4. Tijd voor coach Ron Steenbergen om zijn time-out te nemen en ook deze had een positief effect. Dalto bracht orde op zaken en liep uit naar 8-4. Verdedigend pakte Dalto de draad ook weer op en met een tweede blok van Paula Bos gaf zij Dalto net dat zetje dat ze nodig hadden. Twee doelpunten op rij van Jesper Oele en Dalto liep uit naar 10-4.

Bij de stand van 12-5 zochten de teams de kleedkamer op en het publiek, onder aanvoering van de enthousiaste D-side, hoopte op meer spektakel in de tweede helft.

DeetosSnel begon de tweede helft met twee wissels. De invaller mocht zijn krachten gaan meten met Jesper Oele die gelijk zijn visitekaartje afgaf met een schitterend uitgespeelde doorbraak maar die open kans liet hij helaas aan zich voorbij gaan. Jelle Steenbeek deed even later wel wat nodig was en zo was de eerste goal van Dalto in de tweede helft een feit. 13-5. DeetosSnel gaf de moed nog niet op en ging stug door en met een benutte strafworp en achtereenvolgens een benutte vrije bal werd de stand iets draaglijker (13-7). Als dan even later weer de korf wordt gevonden (13-8) krijgt DeetosSnel weer moed en gaan ze verwoed op zoek naar meer. Vooralsnog lukte dat niet, integendeel, de aanvallen waren te geforceerd en vol onbegrip, een Kofbal Leagueploeg onwaardig. Tot overmaat van ramp was de na rust in het veld gekomen dameswissel geblesseerd geraakt en kon niet verder spelen. Bij Dalto speelde de pijnlijke enkel van Paula Bos weer op en ook zij verliet het speelveld en werd vervangen door Loraine Vissers.

Dalto was niet zozeer beter in het spel maar wel in het maken van doelpunten en als snel stond er een 15-8 op het scorebord, met onder meer een fraaie afstandstreffer van Dide van Eck. DeetosSnel probeerde nog wel mee te doen maar echt overtuigend was het allemaal niet. Zeker niet toen bij Dalto de zaken wat beter op orde waren en de scoringsmachine op stoom kwam: 19-9. Met een typisch Barbara Brouwer-schot (schot vanuit draai) werd de marge zelf vergroot naar 20-9 en een enorme nederlaag lag voor DeetosSnel in het verschiet. Bij DeetosSnel nam de frustratie toe. Bij Dalto ging het steeds beter draaien en ook de wissels (Loraine Vissers met een mooie one-hander en Maarten van Brenk van afstand) pakten hun doelpuntje mee (23-9). Bij de stand van 24-9 vond Dalto het wel welletjes en dat gaf DeetosSnel de kans om iets terug te doen: er werd zowaar vier keer op rij gescoord: 24-13. Voordat de spelers DeetosSnel ook maar konden denken dat ze terugkwamen in de wedstrijd had Barbara Brouwer de korf alweer gevonden (26-14). Uiteindelijk ging de wedstrijd toch wel redelijk als een nachtkaars uit, hoewel de allerlaatste goal van Barbara Brouwer zeker genoemd moet worden: in de zoemer van de schotklok voor het eindsignaal schoot zij vanaf de middellijn raak, eindstand 29-17.

Een matige wedstrijd maar wel één met veel doelpunten en nog belangrijker twee belangrijke punten. Een tevreden coach Ron Steenbergen na afloop: ,,Natuurlijk kunnen we veel beter dan we nu hebben laten zien, maar ik ben zeer tevreden met die 29 doelpunten. In eerdere wedstrijden hebben we er niet zoveel gescoord.''

Aanstaande zaterdag staat alweer de volgende belangrijke wedstrijd op het programma, dan komt Nic/Alfacollege op bezoek. Deze ploeg staat nu 1 punt onder Dalto en zal er op gebrand zijn de punten te pakken. Voor Dalto is het echter zaak de punten in Driebergen te houden en zo wat lucht te krijgen ten aanzien van de onderste plekken.

Doelpuntenmakers: Barbara Brouwer (7), Jesper Oele (5), Bart Nieuwenweg (4), Otto Fabius (4), Jelle Steenbeek (3), Dide van Eck (3), Loraine Vissers, Kaylee Alblas en Maarten van Brenk.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 8 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 5 jul, 07:45
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16