Collectieve offday KCD

14 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een collectief falend KCD heeft een pak slag gekregen van middenmoter Animo. Vooraf hadden de in degradatienood verkerende groen-witten zich nog wel kansen toegedacht want de uitwedstrijd was na een waar spektakelstuk in 17-17 geëindigd, maar na het eerste kwartier toonden de bezoekers zich heer en meester in sporthal Steinheim en gingen zij met een alles zeggende 22-11 overwinning naar huis. Dat was een flinke domper voor KCD, dat na de eerste overwinning op Woudenberg vlak voor kerst de hoop had de weg omhoog te zijn ingeslagen.

Het eerste kwartier was er nog niet zo veel aan de hand. De openingsgoal van de ploeg uit Geldermalsen werd direct gecounterd door Stefan Falkenberg en datzelfde gebeurde na de tweede Betuwse goal: Ivo Stomp verzilverde een door Susanne Honingh verdiende strafworp. Er was bijna een kwartier gespeeld toen de 3-3 op het scorebord stond (wederom Stefan Falkenberg) en niets wees op een volledige instorting. Weliswaar was Animo de betere ploeg maar KCD kon behoorlijk meekomen al had met name de tweede aanval moeite om de bal goed te laten rondgaan. Het spel stokte teveel en dat leidde er toe dat er veel te weinig kansen werden gecreëerd; Animo profiteerde dankbaar en sloeg in de periode tot de rust een gat naar 3-8. Vlak voor de pauze gaf Ivo Stomp vanaf de stip (wederom via Susanne Honingh verdiend) die stand een iets beter aanzien.

De thuisfans hoopten in de rust op een ommekeer: in Geldermalsen had KCD tenslotte kort voor tijd nog een achterstand van vier goals weggepoetst, maar zij werden direct uit hun droom geholpen: 4-9. Via een vrije bal van Martine Storm werd de marge van vier hersteld en bij 5-10 deed Ivo Stomp dat van afstand nogmaals maar daarna kreeg de wedstrijd tussen de 37e en 47e minuut het karakter van een Doornse nachtmerrie. Onmachtig aanvallen en te slap verdedigen leidden tot zeven Betuwse goals waar alleen Susanne Honingh een treffer tegenover kon stellen: 7-17. In de vijf minuten daarna scoorden beide ploegen twee keer (Stefan Falkenberg en Ivo Stomp) waarna Animo de thuisploeg in drie aanvallen nogmaals met de neus op de harde feiten drukte: 9-22. Dat Ivo Stomp (via een wederom door Susanne Honingh verdiende strafworp) en de inmiddels in het veld gekomen Marcella Hardeman er nog 11-22 van maakten, was slechts voor de statistieken.

Voor KCD kan de stormbal worden gehesen. De ploeg moet zaterdag in Huizen winnen om de kansen op behoud in eigen hand te houden. De ploeg moet zich maar vasthouden aan het gegeven dat het niet slechter kan gaan dan afgelopen zaterdag.