Milieujaarprogramma goedgekeurd

Nieuws

HEUVELRUG - De raadscommissie Ruimte besloot afgelopen dinsdag unaniem om het Milieujaarverslag en het programma voor de komende jaren als hamerstuk door te sturen naar de raad. Natuurlijk werden er alsnog wel wat kanttekeningen geplaatst.

Zowel de ChristenUnie als de Burgervertegenwoordiging Heuvelrug (BVH) vroegen zich af of de gemeente iets kan regelen voor de inzameling van textiel. Guus Geersing (CU) wist te melden dat momenteel tweederde van het textiel bij het restafval beland. Beide partijen zien graag dat de gemeente actie onderneemt om daar iets aan te doen. Het CDA gaf aan graag de resultaten te willen zien van een onderzoek naar de inzameling van plastic.

Verantwoordelijk wethouder Bert Homan garandeert dat er, zoals eerder beloofd, een onderzoek komt naar de inzameling van plastic. Als daar resultaten van bekend zijn laat hij dat weten aan de commissieleden. Plannen voor inzameling van textiel zijn er nog niet maar Homan gaf aan dat hij dit zal meenemen wanneer het afvalbeleid wordt geëvalueerd.

Uiteindelijk besloten alle partijen dat de antwoorden van de wethouder voldoende waren en het plan als hamerstuk door kan naar de raad.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28