Z-O-U-T beloont deelnemer BiebPanel

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Bibliotheken krijgen steeds meer behoefte aan structurele en actuele klantinformatie. Regiobibliotheek Z-O-U-T heeft sinds ruim een jaar een digitaal BiebPanel. Via dit online klantenpanel kunnen bibliotheekbezoekers hun mening geven over allerlei zaken die spelen in hun bibliotheek. De mening van klanten is van groot belang. Op basis hiervan kan de dienstverlening zo nodig verbeterd worden.

Zo werd er in 2012 door ruim 600 bibliotheekleden van regiobibliotheek Z-O-U-T vier keer een vragenlijst ingevuld. Zo was er een onderzoek over de moeilijke keuzes die bibliotheken soms moeten maken, met als onderwerpen: gedrag bij eventueel sluiten van vestigingen, tarieven en abonnementen. Een ander onderzoek ging over de mening van de klanten over de communicatiemiddelen en informatievoorziening van bibliotheken. Het laatste onderzoek waar de resultaten van binnen zijn, ging over de tevredenheid van de bezoeker over de verschillende aspecten en diensten van de bibliotheek.

De resultaten en verbeterpunten van alle onderzoeken zijn na te lezen op de website van Z-O-U-T. Als dank voor het beantwoorden van de vragenlijsten beloont regiobibliotheek Z-O-U-T jaarlijks een deelnemer van het Biebpanel met een gratis verlenging van het abonnement. Kort voor de jaarwisseling werd mevrouw Visser uit Leersum verrast met dit cadeautje. Uit handen van Joep Hartog van de bibliotheek in Leersum, ontving zij een boeket bloemen en de gratis abonnementverlenging van een jaar.

De bibliotheek wil het aantal panelleden in 2013 verhogen en doet een oproep aan leden om zich aan te melden. Dit kan via de website www.rbzout.nl.

advertentie
advertentie