Eerste zege houdt KCD in race

Nieuws

DOORN - Met een uiteindelijk zwaarbevochten overwinning op naaste concurrent Woudenberg heeft KCD de kans op behoud in de tweede klasse levend gehouden. De eerste overwinning van het seizoen kondigde zich vroeg aan maar werd uiteindelijk met moeite binnengehaald. Toen later bekend werd dat Huizen verrassend van titelkandidaat Korbis had gewonnen, bleek de overwinning goud waard. Een nederlaag had de groen-witten op een achterstand van vier punten gezet maar nu is de Kerststop een stuk minder donker.

KCD opende furieus. Er waren nog geen vier minuten verstreken of het scorebord gaf al 4-0 aan via Martine Storm, Stefan Falkenberg en Susanne Honingh (2x). Gelukje daarbij was wel dat de gasten een strafworp misten maar Woudenberg zat in de beginfase totaal niet in de wedstrijd. Feitelijk duurde het tot de 15e minuut voor de Doornse furie ging liggen maar toen was de stand al opgelopen naar een veelzeggende 8-2 via Johan Kraan (2x), Geer Janne Baakman en Ivo Stomp. De strijd werd daarna wat evenwichtiger wat in de 23e minuut leidde tot een 10-5 tussenstand via Laura Briedé en Ivo Stomp, die de mooiste goal scoorde na een lange en geduldige aanval. Langzaam aan was de Doornse aanvalsmachine wat meer gaan haperen: het tempo ging omlaag en de Woudenbergse druk nam toe. KCD mocht niet mopperen dat de rust bij 10-6 aanbrak want weer lieten de gasten een strafworp liggen.

De rust bracht de thuisploeg niet het gewenste effect. Aanvallend ging er teveel mis en omdat Woudenberg het afstandsschot eindelijk scherp had staan verdween de op het oog riante voorsprong als sneeuw voor de zon: 10-9. Pas in de 14e minuut doorbrak Laura Briedé van afstand de impasse, even later gevolgd door Martine Storm, maar Woudenberg bleef onverstoorbaar doorgaan met scoren en zo was in de 20e minuut de inhaalrace voltooid: 12-12.

Geer Janne Baakman zorgde voor wat lucht maar de counter kwam snel. Toen Laura Briedé en Niek Bouwhuis vlak voor tijd de 15-13 scoorden, leek de strijd gestreden maar de bal werd daarna te snel verspeeld waarna Woudenberg op 15-14 kon komen. De bal werd vervolgens wel goed in de aanval gehouden en dat kostte het risico nemende Woudenberg een strafworp. Stefan Falkenberg bleef koel en tekende voor de 16-14 eindstand.

KCD is nu een paar weken vrij. Arena lijkt kansloos in de strijd tegen degradatie, maar KCD en Woudenberg (allebei 4 punten), Huizen (6) en Animo (7) gaan een hete tweede competitiehelft tegemoet. Lichtpunt voor de groen witte brigade is dat de ploeg nog steeds progressie toont, maar het zou niemand verbazen als de competitie pas in maart in en tegen Woudenberg beslist gaat worden.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36