'Ik geef je mijn hart'

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - De traditionele kerstsamenzang van Harmonieorkest Manderen was weer een sfeervolle bijeenkomst. De orkestleden en andere vrijwilligers hadden alle moeite gedaan om de sporthal om te toveren tot een kerstzaal en een mooi programma wachtte de bezoekers.

door Monique José Timmermans

Bekende kerstliederen werden uit volle borst meegezongen en dankzij de beamer klonken ook bewerkte versies moeiteloos door de zaal. Solo-optredens wisselden het repertoire van het orkest af. Zo brachten Rosanne van Bers en Robin van Schaik op dwarsfluit en Yoram Houtsma op harp L'enfance du Christ (Berlioz) ten gehore en zongen Lisa ten Haken, Afke Schroeder en Anna Tiecken van de Heuvelrug Muziekschool vol overgave 'Als de lichtjes doven' en 'Happy Christmas'.

Nadat Veerle Blijdorp met muzikale omlijsting van het orkest het kerstverhaal had verteld, was het tijd voor de overdenking door ds Toos Wolters. Een muisstille zaal luisterde naar haar ervaringen tijdens een intiem concert in een stal, letterlijk op een hooibaal tussen de koe, het schaap en de ezel.

Een van de liederen - vertolkt door een Argentijnse zangeres - met de uit het Spaans vertaalde titel 'Ik geef je mijn hart' greep haar tijdens dat concert in de stal in het bijzonder. Het werd de rode draad van de overweging tijdens de kerstsamenzang en raakte de aanwezigen in het hart.

Na afloop van de samenzang was er gelegenheid om na te praten en koffie te drinken in De Twee Marken, waar Jaap Wiersma op de piano voor een vervolg van de muzikale kerstsfeer zorgde.

advertentie
advertentie