Inschrijvingen stromen binnen voor verkiezing Heuvelrugschrijver

Nieuws

HEUVELRUG - De verkiezing Heuvelrugschrijver van het jaar heeft in de eerste week na de kick off al vijftien inschrijvingen opgeleverd. Tot 27 januari 2013 kunnen schrijvers die wonen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zich aanmelden voor de longlist met een boek wat gepubliceerd is in de periode 1 januari 2011 t/m 31 oktober 2012. Voorwaarde is dat het uitgegeven boek een ISBN heeft.

De actuele 'longlist' is na te lezen op de website. Belangstellenden kunnen nu al gaan meelezen om straks een juiste keuze te kunnen bepalen tijdens de stemperiode. De genomineerde boeken zijn te koop bij de boekhandels in de gemeente, dan wel te leen bij de bibliotheek.

Begin februari 2013 maakt de jury de shortlist van vijf schrijvers met hun boek bekend, en gaat de stemperiode via internet open. Inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen hun stem op één van de auteurs uitbrengen. Zowel de punten van het publiek als het oordeel van de jury leveren uiteindelijk de winnaar op. Adriaan van Dis maakt op vrijdag 15 maart 2013 in cultuurhuis Pléiade in Doorn de winnaar bekend.

De jury bestaat uit Tim Verhoef (wethouder voor cultuur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug), Lidian Fleers (voorzitter Cultuurraad Utrechtse Heuvelrug), Cosmas Blaauw (voorzitter D66 Utrechtse Heuvelrug), Simone Gijben (cultuurcoach regiobibliotheek Z-O-U-T) en Riek Hazenbosch (neerlandica/docent Revius Lyceum Doorn).

Meer informatie over de verkiezing, het inschrijven en de longlist zijn te vinden op www.heuvelrugschrijvervanhetjaar.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45