Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Gemeente ondertekent manifest Duurzaam Inkopen

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat duurzamer inkopen. Ook moeten leveranciers hun uiterste best doen hun producten te laten maken onder goede arbeidsomstandigheden, met respect voor de mensenrechten en tegen een goede beloning voor de arbeiders. Dat alles staat in het Manifest Professioneel duurzaam inkopen, dat wethouder Bert Homan namens de gemeente heeft ondertekend.

In de afgelopen jaren hebben veel organisaties de Deelnameverklaring Duurzaam Inkopen ondertekend. Ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft zich hiertoe bereid verklaard. Het nieuwe Manifest Professioneel Duurzaam Inkopen is de opvolger van de deelnameverklaring en straalt meer ambitie uit.

In mei 2012 heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan alle decentrale overheden een brief gestuurd over duurzaam inkopen. Aanbestedende diensten worden opgeroepen om de inkoopfunctie strategisch in te zetten met het oog op het nastreven van ambitieuze duurzaamheiddoelstellingen. ,,Het is belangrijk om in alle fasen van een inkoopproces, zo mogelijk in samenspraak met het bedrijfsleven, op zoek te gaan naar kansen op duurzame, innovatieve oplossingen. Daarbij gaat het vooral om die inkopen waarbij dit substantieel kan bijdragen aan de duurzaamheiddoelen van de organisatie", aldus de gemeente in een persberciht.

advertentie
advertentie