Kerstmatinee in Maartenskerk Doorn

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Dit jaar wordt voor de 27ste keer op Tweede Kerstdag het kerstconcert voor de hele familie in de Maartenskerk georganiseerd door de Stichting Muziek in de Maartenskerk. Het concert begint om 15.00 uur. Dit jaar treedt het Atlantic Trio op met de Driebergse meesterpianist Bas Verheijden. Verder bestaat het Trio uit Janneke van Prooijen, viool en Ansfried Plat, cello.

Het Atlantic Trio werd in 2003 opgericht en speelt sindsdien over de hele wereld. Vooral in Noorwegen hebben zij veel succes, zo werd het Atlantic Festival opgericht in Gjovik. Het Trio stelt zich ten doel vergeten juwelen opnieuw voor het voetlicht te brengen. De componist Willem Wander van Nieuwkerk droeg een Pianotrio op aan het Atlantic Trio, dat zij in 2009 voor het eerst opvoerden. In 2011 volgde de wereld première van een ander aan het Atlantic Trio opgedragen stuk ,,De Zwarte Monnik'' (naar Tsjechov) van Alexander Comitas.

Driebergenaar Bas Verheijden studeerde met onderscheiding af bij Jan Wijn en werd daarna als enige Nederlander aangenomen aan de befaamde Accademia Pianistica incontri col Maestro te Imola. Hij won onder meer het Internationale Muziekconcours Scheveningen in 1997 en de Gouden Vriendenkrans in 1998. Verheijden heeft een grote schare fans in de omgeving.

Kaartverkoop: Voor het concert zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn te koop bij de bekende voorverkoopadressen en op de dag zelf vanaf 14.00 uur bij de kassa aan de zaal. Toegangsprijzen: € 26,- / € 13,- voor studenten en scholieren. Meer informatie over de wijze van bestellen en de inhoud van het concert op www.muziek-maartenskerk.nl. Wanneer: woensdag 26 december 15.00 uur, zaal open 14.30 uur. Waar: Maartenskerk, Kerkplein 2, Doorn.

advertentie
advertentie