Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

De Zonheuvel en Dolfijn Noord krijgen gezamenlijk gebouw

27 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In de noordoostelijke kant van Driebergen zijn twee basisscholen gevestigd: de Zonheuvel aan het Burgemeesterspark en WereldKidz Dolfijn Noord aan de Weidestraat. Het college van B&W wil één nieuw schoolgebouw neerzetten voor beide scholen, aan de Weidestraat. De scholen blijven in het nieuwe gebouw wel onafhankelijk van elkaar bestaan.

In 2011 is voor de scholen in de gemeente een Integraal Huisvestingsplan opgesteld, waarin voor alle schoolgebouwen een planning is opgenomen: wanneer zijn scholen toe aan nieuwbouw, verbouw of groot onderhoud? Voor de Zonheuvelschool staat in dit plan dat de school in 2013 nieuwbouw zou moeten krijgen; voor WereldKidz Dolfijn Noord staat nieuwbouw in 2019 op de planning. Het college is van mening dat er inmiddels wel iets is veranderd, want het aantal leerlingen daalt in de hele gemeente sterker dan vorig jaar nog werd gedacht. Daarnaast wil het college meer sturen op twee scholen onder één dak, omdat schoolgebouwen hierdoor efficiënter en flexibeler kunnen worden gebruikt.

Recent is een onderzoek gehouden naar de mogelijkheden voor nieuwbouw van de Zonheuvelschool. In dit rapport is geadviseerd om gecombineerde nieuwbouw van beide scholen binnen de komende twee jaar ter hand te nemen, omdat dit voor beide scholen de beste oplossing is. Ook de gemeentelijke gymzaal aan de Weidestraat wordt opnieuw gebouwd.

Beide schoolbesturen (vereniging De Oorsprong en WereldKidz) zijn inmiddels ingelicht over de wens van het college. Het college zal binnenkort zijn mening kenbaar maken aan de gemeenteraad, die uiteindelijk een beslissing moet nemen over dit plan.

advertentie
advertentie