Beterschap beloofd voor verkeerssituatie Hoofdstraat

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Weggebruikers hebben de afgelopen maanden veel verkeershinder ondervonden op De Hoofdstraat, ter hoogte van de A12. Incidenteel liepen in de spits de wachttijden op tot meer dan een half uur. Dit werd onder meer veroorzaakt door werkzaamheden aan de Arnhemsebovenweg, de afsluiting van de verbindingsweg tussen Bunnik en Zeist, mogelijk extra aanbod van verkeer door de werkzaamheden op de A28 en de langere sluiting van de spoorbomen bij station Driebergen-Zeist vanwege herfstmaatregelen.

Alle betrokken partijen, de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Rijkswaterstaat en Poort van Bunnik realiseren zich dat verkeersdeelnemers veel hinder ondervinden. ,,De partijen doen er - in overleg met de provincie Utrecht en ProRail - alles aan om de situatie zo goed mogelijk te verbeteren. Zo wordt de komende periode verder gewerkt aan softwarematige verbeteringen in de verkeersregeling bij de A12 en Nijendal/Loolaan. Sinds afgelopen week zijn de nieuwe verkeerslichten bij Nijendal en Loolaan gekoppeld aan de verkeerslichten bij de A12. Vanaf medio januari is de nieuwe software geheel in bedrijf voor zowel de verkeerslichten bij de A12 als op de kruising bij Loolaan en Nijendal. De verwachting is dat het verkeer hierdoor efficiënter kan worden afgewikkeld", melden de betrokken partijen in een persbericht.

Spoortunnel

Weggebruikers moeten er rekening mee houden dat het oponthoud in de spitsen, met name ook in de herfst- en winterperiode, zal blijven bestaan. Hieraan komt pas een einde als de spoortunnel bij station Driebergen-Zeist gerealiseerd is. In 2016 is naar verwachting één ongelijkvloerse rijstrook per richting beschikbaar. Drie jaar later worden dit twee ongelijkvloerse rijstroken in beide richtingen.

advertentie
advertentie