Tegenvallend KCD wacht op eerste zege

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De vier puntenwedstrijd tegen het laaggeplaatste Arena heeft KCD niet de volle winst opgeleverd. Hoewel de groenwitten de gehele wedstrijd de zege in handen hadden, konden zij deze niet over de streep trekken en moesten zij teleurgesteld genoegen nemen met een punt.

Het nog puntloze Arena had in de eerste twee wedstrijden veel tegengoals moeten incasseren. Met een scherpe aanval zouden er dus mogelijkheden moeten zijn om de ploeg uit Rhenen verder in de problemen te duwen, maar KCD heeft de vorm nog steeds niet te pakken. Met Marcella Hardeman en Niek Bouwhuis voor de geblesseerde Laura Briedé en Bart Roodenburg was de start van het Doornse team ronduit zwak. Er ging van alles mis in de passing en zo kon er geen enkele druk worden opgebouwd. Arena startte aardig maar ging daarna volledig mee in de malaise en zo konden de toeschouwers pas na 9 minuten de eerste goal (Johan Kraan) noteren, die onmiddellijk werd gevolgd door de gelijkmaker. De tweede opstelling leverde niet veel extra vermaak. Het enige dat de supporters kon bekoren was dat KCD via Marcella Hardeman en Ivo Stomp uitliep naar 3-1, maar iedereen besefte dat dit een voor zaalkorfbal beschamende stand was na een kwartier spelen. Het tweede kwartier bracht niet veel extra's aan mooi of goed korfbal. De spanning vergoedde echter veel, want beide ploegen hielden elkaar behoorlijk in evenwicht. Geer Janne Baakman en wederom Marcella Hardeman zorgden na de 3-2 voor een geriefelijke 5-2 maar die verdween weer even eenvoudig. Een 6-4 ruststand (Geer Janne Baakman) was de uiteindelijke tussenbalans.

De eerste tien minuten na de rust brachten beide ploegen wat meer: het spel was nog steeds niet denderend maar er werd tenminste gescoord. De marge werd gehandhaafd maar er was het nodige te beleven. Ivo Stomp, Geer Janne Baakman (2) en Susanne Honingh zorgden voor de productie: 10-8. Opvallend was dat op dat moment alle tien goals van afstand werden gescoord. Bij de korf was ook niet veel groen-witte dreiging. Arena deed dat beter en dat leverde de nodige vrije ballen op die voor het nodige gevaar zorgden. Toen KCD wat meer agressie in het spel legde, leverde dit direct twee strafworpen op die via Ivo Stomp en Stefan Falkenburg werden verzilverd en zo was de stand met nog een kwartier te spelen opgelopen tot 12-9. Arena rook het gevaar, ging achter verdedigen, haalde het tempo daarmee uit de Doornse aanvallen en haakte aan: 12-11. Toen vijf minuten voor tijd Ivo Stomp uit een vrije bal de 13-11 liet aantekenen, leek een zege in het verschiet te liggen, maar KCD was niet goed genoeg om het gat verder uit te bouwen of zelfs maar te consolideren. Toen de in de tweede helft warrig fluitende arbiter ook nog eens blunderde door het toekennen van een strafworp was de spanning volledig terug: 13-12. Het was feitelijk geen verrassing dat KCD de zege daarna ook nog weggaf: van afstand pakte Arena met 13-13 een punt. Dat punt kwam de ploeg gelet op het spel niet toe, maar KCD mist momenteel de vorm en scherpte om zo'n tegenstander te verslaan. Volgende week gaat KCD op visite bij koploper Korbis: een nederlaag ligt in het verschiet maar misschien kunnen de groen-witten zich aan een goede tegenstander optrekken en toch een resultaat neerzetten.

advertentie
advertentie