Bekersucces Volleervrouwen en Enervomannen

Nieuws

HEUVELRUG - De volleybalcompetitie kende een inhaalweek. Daarin speelden de mannen van Volleer tegen Switch 4 en wonnen met 2-3. In deze week speelden ook de vrouwen van Volleer en de mannen van Enervo een bekerwedstrijd. Beide ploegen hebben hun verblijf in deze competitie met ten minste één wedstrijd verlengd door 3-0 winst op respectievelijk Go '97 1 uit Geldermalsen en VIP 1 in Purmerend.

Enervo

VIP, thuis spelend in Purmerend, was een volkomen onbekende tegenstander voor de mannen van Enervo. Deze ploeg staat op de tweede plaats in een 'andere promotieklas' en dus was Enervo voorbereid op een hete avond. ,,Maar onze start was uitstekend, we kwamen zes punten voor en dat heeft VIP niet meer kunnen wegwerken. Ze kwamen op het laatst nog wel dichterbij, maar onze service hield hun dermate bezig, dat wij tot 23-25 het spel konden blijven controleren'', zei een tevreden aanvoerder Erik Smit. Toen Enervo in de tweede set aanvankelijk vijf punten achter kwam en VIP op 20-16 zelfs uitzicht had op setwinst, bleef Enervo rustig. Smit: ,,Eén van onze sterke punten is dat we in staat zijn om, als het erom gaat, iets extra te leveren. Met libero Lennart Coli in een sterke rol waren we toch weer als eerste aan de 25 punten (22-25).'' In de derde set nam nieuwkomer Bart Boon de mannen op sleeptouw. Opnieuw werd een achterstand weggewerkt en via 21-25 werd de overwinning veilig gesteld. De volgende opponent voor de beker is Prima Donna Kaas Huizen 2, hekkensluiter in de derde divisie. Enervo heeft dan het thuisvoordeel.

Volleer

Met in het achterhoofd het gegeven dat Go '97 de enige ploeg is die Volleer dit seizoen een nederlaag wist toe te brengen, traden de Volleervrouwen vorige week aan tegen dit team dat vergelijkbaar volleybal speelde als Salvo '67 in de laatste competitiewedstrijd: rommelige spelopbouw met half-hard geslagen aanvallen die niet voorspelbaar aankwamen. Ook nu bleek dat Volleer daar maar moeilijk een antwoord op kon vinden. Voeg daarbij de vele foute opslagen en het is verklaard waarom Volleer de eerste set maar met de hakken over de sloot kon winnen. Op 23-23 kreeg Volleer de laatste twee punten cadeau door fouten van Go '97. Daarna ging Volleer beter spelen, ook al liet men Go '97 twee keer na een achterstand terugkomen: van 17-12 naar 17-16 en van 20-16 naar 20-20. Nu was de service wel een wapen waarmee werd gescoord. Dat lieten Sanne Wechgelaar en Joliska Hellinga zien. Via 25-22 werd het 2-0. Ook in de derde set bleef de grilligheid Volleer parten spelen. Go '97 had gewisseld en een lange aanvalster in het veld gebracht die echter verdedigend veel steken liet vallen. Met dankzij Tirzah Reimert en Suzanne Veldman veel scorend op het midden hield Volleer na een slechte start (1-5) Go '97 verder onder controle (25-20). In de volgende ronde speelt Volleer, opnieuw thuis, tegen Jupiter, koploper in de tweede klas die Tovo 1 uitschakelde. Volleer is dus gewaarschuwd.

De mannen van Volleer trokken naar het Utrechtse Switch 4. De thuiswedstrijd was al met 3-1 gewonnen en Volleer begon vol vertrouwen aan de uitwedstrijd. Maar wedstrijden op de vroege donderdagavond liggen Volleer niet en het duurde lang voordat Volleer het juiste ritme te pakken had. Dat leidde tot verlies van de eerste set (21-25) waarin de schade nog beperkt bleef. Nadat de tweede set kansloos werd ingeleverd (12-25) volgde een uitstekend herstel. Plotseling liepen de aanvallen weer als vanouds en trok Volleer de stand weer in evenwicht via tweemaal 20-25. Volleer was in 'the winning mood' en greep ook de vijfde set met duidelijke cijfers: 11-15.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 15 minuten geleden
Afbeelding
Doornse Simon de Wijs met Nederlands open bridgeteam op shortlist sportploeg van het jaar 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bescheiden voordeeltje voor de gemeente 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ 6 dec, 07:06
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 5 dec, 12:38
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ 5 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50