Scholierenzwemmen in De Zwoer

19 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Zwembad De Zwoer hield zaterdag 17 november het jaarlijkse scholierenzwemtoernooi. Ruim 230 kinderen van alle basisscholen uit Driebergen deden hier aan mee. Stipt op tijd werd begonnen met de individuele wedstrijden. Aansluitend de estafettes. En natuurlijk ontbraken ook de wedstrijden met leerkrachten en ouders niet aan het programma. Voor sommige kinderen uit diverse groepen was het soms een hele toer om het eind te halen, 25 of 50 meter kan een heel eind zijn als je niet vaak zwemt. Vanaf de start tot aan de laatste wedstrijd werd er volop strijd geleverd onder aanmoediging van de andere kinderen, leerkrachten en ouders. Zelf een ouder dacht 25 meter te moeten zwemmen maar door aanmoediging heeft hij toch de twee baantjes volbracht (50 meter).

De grote wisselbeker van dit door de meesten gezien als een heel leuk toernooi is gewonnen door De Uilenburcht. Hiermee zette de school zijn reeks van overwinningen van de afgelopen jaren voort ondanks de sterke competitie van onder anderen Instituut Coolsma en De Zonheuvel. Dat wordt spannend voor volgend jaar.

Alle zwemmertjes voelden zich een winnaar, want ze mogen vier keer gratis mee doen met het zwemprogramma ,,Ik zwem beter'' van de KNZB. Op woensdag 21, 28 november en 12, en 19 december zijn zij van harte welkom en wel vanaf 17.30 uur. Van den Berg sport promoot het zwemmen ook en geeft elk nieuw lid van de zwemvereniging een kortingsbon van 10 euro.

Alle uitslagen van de kinderen zijn te vinden op de site www.scholierenzwemtoernooi.nl

advertentie
advertentie