Verkoopexpositie van hoeden en foto’s

22 november 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Een bijzondere combinatie van werk is te zien tijdens de verkoopexpositie op 24 en 25 november in het atelier van Blue Nose Productions aan de Planetenbaan 32, dat beide dagen is te bezoeken tussen 12.00-17.00 uur. Hoeden van Melody Reyneveld en fotografie van Peter Ros spreken tot de verbeelding.

door Monique José Timmermans

In de tuin tijdens de Kunstroute ontstond het idee om de expositie samen te stellen. De vijf jaar geleden overleden Peter Ros heeft een enorme hoeveelheid (natuur)foto’s nagelaten. Zijn vrouw Eveline Ros vertelt: ,,Hij kreeg al jong zijn eerste camera van zijn vader en leerde vanaf die tijd steeds bij. Zij grootste kracht lag in het treffen van de juiste compositie, hij was een gepassioneerd fotograaf. Dat maakt zijn foto’s bijzonder.”

Een enthousiasme dat Ros ook overbracht op zijn echtgenoot. ,,Ik kon met de camera klaarstaan om te klikken en dan draaide hij mijn schouders bij. Dan zag ik ook wat die net andere hoek van fotograferen met het beeld deed.” Niet alleen Eveline Ros leerde veel van haar man. Hij was ook een actief lid van fotoclubs. De Maarnse FotoKringHeuvelrug reikt nog steeds tweejaarlijks de Peter Ros Trophee uit.

Uit al het werk is samen met bevriend fotografe - en moeder van Melody - Jom Erlings een selectie gemaakt voor de expositie. Hierin met name natuurfoto’s uit deze omgeving en elders in Nederland, maar ook van de bijzondere reizen die het echtpaar Ros samen heeft gemaakt.

Voor Melody Reyneveld ligt het werkgebied vooral in Den Haag. Daar opent zij begin volgend jaar een eigen hoedenatelier. Regelmatig komt zij echter terug naar Maarn, het dorp waar ze opgroeide. In Nederland heerst wellicht niet zo’n hoedencultuur, maar juist onder de jongere generaties ziet zij de belangstelling toenemen. ,,Zij willen zich onderscheiden. Vrouwen vinden het leuk om hun outfit tot in de puntjes te verzorgen. Een bijpassende hoed maakt het dan echt af.”

,,Het is een heerlijk ambacht. De houten mallen en het vormen van vilt. Dat is een prachtig materiaal voor hoeden.” Maar ook de fascinator is steeds meer gevraagd. ,,De prinsessen Maxima en Laurentien dragen ze regelmatig. Voordeel is dat ze geen rand hebben en dat is praktisch bij het begroeten.”

www.reyneveldhats.com

advertentie
advertentie