Veteranencafé voortaan in Museum Militaire Traditie

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Zowel oude 'knarren' als relatief jonge militaire veteranen waren vorige week van de partij in het Museum Militaire Traditie 't Schilderhuis in Driebergen. Dit ter gelegenheid van de opening van het Veteranencafé Utrechtse Heuvelrug in het museum.

Na de nodige voorbereidingen is de Werkgroep Veteranencafé Utrechtse Heuvelrug het gelukt de beschikking te krijgen over een goede accommodatie om elke tweede woensdag van de maand bijeen te komen om met elkaar wat te drinken en een hapje te nuttigen.

Voor het Museum Militaire Traditie is de komst van het Veteranencafé Utrechtse Heuvelrug om twee redenen interessant. Allereerst levert dit wat inkomsten op. Deze zijn broodnodig om de renovatie op de begane grond in 2013 te voltooien. Vervolgens is sprake van een 'natuurlijke band' tussen het Militair Museum Militaire Traditie en veteranen. ,,Mooier kan het niet'', zei Frank Marcus, directeur van de Stichting Het Veteraneninstituut in zijn openingstoespraakje. Hij sprak er zijn voldoening over uit dat het bestuur van het Museum Militaire Traditie de ruimte voor het veteranencafé beschikbaar heeft gesteld.

Bestuurslid Frits van Schaik van het museum en tevens voorzitter van het Comité 4 en 5 Mei Driebergen-Rijsenburg maakte van de gelegenheid gebruik om met een aantal Driebergse veteranen de mogelijkheid na te gaan dat volgende jaar bij de dodenherdenking in Driebergen weer een delegatie van de lokale veteranen aanwezig is.

Voor informatie: Frits van Schaik (06 12193099)

advertentie
advertentie