Werk voor mensen met arbeidsbeperking

9 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De fractie van GroenLinks/PvdA houdt op woensdagavond 21 november een bijeenkomst met en voor lokale ondernemers die werk (willen) bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Dat gebeurt in Driebergen, in Nieuw Salem, de Lei 86, aanvang 20.00 uur.

De behandeling van de Wet Werken naar Vermogen is na de kabinetsval controversieel verklaard. ,,Het zal nog wel even duren voor het nieuwe kabinet met een nieuw wetsvoorstel kan komen. Dat is geen reden om op lokaal niveau af te wachten", aldus Gerry van der Hulst, raadslid GroenLinks/PvdA. ,,Er zijn in onze gemeente mensen met een arbeidsbeperking die thuis zitten met een uitkering, terwijl zij ook een zinvolle bijdrage kunnen en willen leveren. Daarom willen we weten wat ondernemers motiveert of kan motiveren om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.''

De fractie GroenLinks/PvdA constateert dat sommige gemeenten elders een convenant sluiten. Men denkt ook aan het vormgeven van wat genoemd wordt 'social return' in het eigen aankoopbeleid. Op de bijeenkomst van 21 november wil men graag met belangstellenden en belanghebbenden discussiëren over de kansen en mogelijkheden om mensen met een arbeidsbeperking (weer) aan de slag te krijgen.

advertentie
advertentie