Particuliere spoorovergang in Leersum opgeheven

5 november 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Rijkswaterstaat en ProRail hebben afgelopen zaterdag een particuliere overweg ter hoogte van de landbouwweg Groep 12 in Leersum verwijderd. Dat is in samenwerking met betrokken bewoners gebeurd. Omdat aangrenzende percelen of woningen ook na de opheffing van een particuliere overweg bereikbaar moesten blijven, is een alternatieve ontsluiting aangelegd.

Door de verbreding van de A12 moest Rijkwaterstaat de landbouwweg ten noorden van de snelweg verleggen. ProRail heeft daarop aangeboden dit pad tot het spoor door te trekken en de puinlaag te voorzien van asfalt. Hierdoor kunnen ook landbouwvoertuigen gebruik maken van deze weg.

ProRail streeft voor de veiligheid op en langs het spoor naar de opheffing van zo veel mogelijk particuliere overwegen. De overweg die in Leersum is opgeheven was van het type WILO (Waarschuwingsinstallatie Landelijke Overwegen), met twee lampen en geen bel. Als er een trein komt, knippert de rode lamp. Als er geen trein aan komt, knippert de gele lamp. Dit soort overweginstallaties worden niet op openbare overwegen toegepast, alleen op particuliere overwegen die leiden naar bijvoorbeeld een boerderij of een landbouwperceel.

advertentie
advertentie